Μπλόκο και στο λιμάνι της Χίου για τον Πελαγίτη

Συνεχής ενημέρωση
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 06/01/2022 - 09:27

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκέντρωση πολιτών στο λιμάνι της Χίου εν αναμονή του πλοίου Πελαγίτης στο οποίο είναι φορτωμένα μηχανήματα της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής της νέας δομής στο Θόλος.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να βγουν κατά τον κατάπλου του πλοίου στα Μεστά τα ξημερώματα, το πλοίο κατευθύνεται στο λιμανι της Χίου.

Στο χώρο βρίσκεται διακριτική δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού.

Παρόντες επίσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, μέλη της συντονιστικής κ.α.Οι συγκεντρωθέντες με την είσοδο της νταλίκας από το δυτικό τμήμα του λιμανιού μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο όπου παραμένουν αναμένοντας το πλοίο Πελαγίτης.

 

* Νέα ενημέρωση 09.42 π.μ.: Το πλοίο Πελαγίτης παραμένει έξω από το λιμάνι της Χίου. Την ιδια ώρα οι συγκεντρωμένοι τηρούν στάση αναμονής.

* Νέα ενημέρωση 09.50 π.μ.: Το πλοίο Πελαγίτης μπαίνει τώρα στο λιμάνι της Χίου.

* Νέα ενημέρωση 09.57 π.μ.: Ενώ ο κόσμος παραμένει στο δυτικό τμήμα του λιμανιού, το πλοίο φαίνεται οτι ετοιμάζεται να προσεγγίσει στην ανατολική πλευρά.

* Νέα ενημέρωση 10.00 π.μ.: Διαδηλωτές κινήθηκαν προς το μέρος που πλησιάζει για να δέσει το πλοίο.

* Νέα ενημέρωση 10.40 π.μ.: Την ώρα που οι διαδηλωτές παραμένουν στο λιμάνι από την οδό Κοραή υπό τους ήχους της καμπάνας του Μητροπολιτικού Ναού μικρή πομπή ιερέων και πιστών κατευθύνεται στο λιμάνι για τη ρίψη του Σταυρού.

* Νέα ενημέρωση 10.41 π.μ.: Μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Χίου και το πλοίο Πελαγίτης ανέβασε άγκυρα και απέπλευσε... άγνωστο προς το παρών για ποιο προορισμό, στην τελετη αγιασμού ήταν ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

kinitopoiisi_sto_limani_hioy_animera_ton_theofanion_gia_apotropi_ekfortosis_mihanimaton_neas_domis

Σχετικά Άρθρα