Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Ναυτικός ξεμπαρκάρει στη Χίο την εποχή του... κορωνοϊού

Ειδικά μέτρα από την Περιφέρεια και το Λιμεναρχείο και σε καραντίνα 14 ημέρες
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 18/03/2020 - 15:10
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Οι δράσεις στο πεδίο της πρόληψης για τον κορωνοϊό επεκτείνονται και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να καταφέρει ένας Χιώτης ναυτικός να ξεμπαρκάρει από διερχόμενο πλοίο από το νησί μας.

Όπως είπε το πρωί στο Ράδιο “Αλήθεια” ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Β. Αιγαίου, Παντελής Βρουλής, βρίσκονται σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο ώστε να μπορέσει με ασφάλεια να βγει αύριο με λάντζα στη Χίο ο ναυτικός, γεγονός που προϋποθέτει τον έλεγχό του από γιατρό καθώς και τη δέσμευση από τον ίδιο ότι θα μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ενδέχεται αντίστοιχο ξέμπαρκο να πρέπει να γίνει και την Παρασκευή, οπότε πάλι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Ο κος Βρουλής αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο να εκτελεστεί ένα ακόμη δρομολόγιο μεταφοράς φορτίων από την Τουρκία την Κυριακή, για το οποίο όμως - όπως ο ίδιος είπε -υπάρχουν αντιρρήσεις από το Λιμεναρχείο, ενώ σχετικά με το αίτημα που κατέθεσε να γίνει χωρίς κοινό επόμενη προγραμματισμένη ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων στην 96 ΑΔΤΕ, ώστε να αποφευχθεί η επίσκεψη στο νησί πολιτών από άλλες περιοχές της χώρας στα πλαίσια των μέτρων προστασίας για την εξάπλωση του κορωνοϊού, σημείωσε ότι βρίσκεται σε αναμονή.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 31/03/2020 - 12:16

Δεύτερο... αυγο-χτύπημα, αυτή τη φορά στην πόρτα του Πρωτοδικείου Χίου. 

Προφανώς εκείνος που σκαρφίστηκε αυτήν την "επίθεση", σε Εισαγγελία και Πρωτοδικείο,  μάλλον θα έχει προηγούμενα με τη δικαιοσύνη... Ενδεχόμενα θα έχει  και... επόμενα, αφού η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου διεξάγει έρευνα.