Νέες εμβολιαστικές γραμμές και καταδρομική "επιχείρηση" για την "Γαλάζια Ελευθερία"

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 18/05/2021 - 12:02

Επιταχύνονται οι διαδικασίες εμβολιασμού στη Χίο προκειμένου μέσα στον Ιούλιο να επιτευχθεί η "Γαλάζια Ελευθερία", αφού τότε εκτιμάται ότι συνολικά θα έχουν διενεργηθεί πάνω από 20.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφερε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Κανταράκη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 εμβολιαστικές γραμμές Pfizer, 3 AstraZeneca και 3 Johnson (μια εξ' αυτών είναι στο ΚΥ Πυργίου), ενώ από 31 Μαϊου με τη συνδρομή της 2ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Χίου θα ξεκινήσει πρόγραμμα καταδρομικού εμβολιασμού, με στόχο την πρώτη εβδομάδα να γίνουν 2.100 μονοδοσικά εμβόλια Johnson! Μάλιστα το "καταδρομικό" πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα παλαιά κτίρια 1 και 2 του Νοσοκομείου με είσοδο από την παλαιά πύλη (εκεί που έχει εγκατασταθεί το ΕΚΑΒ), με την κα Κανταράκη να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις ώρες των ραντεβού για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Παράλληλα, όπως είπε, από τις 16 Ιουνίου στο Κ.Υ. Χίου (πρώην ΙΚΑ) θα προστεθούν 10 νέες εμβολιαστικές γραμμές -όπου επίσης θα γίνεται το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson- με τη συνδρομή της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος».

Το σύνολο των εμβολιασμών που θα γίνουν στο ΚΥ Χίου με τις 10 γραμμές θα είναι 5.000, ανέφερε η κα Κανταράκη, υπογραμμίζοντας ότι έτσι όπως προχωράει το πρόγραμμα θα φτάσουμε μέσα στον Ιούνιο να εμβολιάζονται ακόμη και 1.500 άτομα την ημέρα.

 

nees_emvoliastikes_grammes_kai_katadromiki_epiheirisi_gia_tin_galazia_eleytheria

Σχετικά Άρθρα