Νέο Πυροσβεστικό στις Οινούσσες

Τρί, 16/11/2021 - 19:28

Ένα νέο υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα, προστέθηκε στον εξοπλισμό του Δήμου Οινουσσών.

 Το ολοκαίνουριο πυροσβεστικό NISSAN NAVARA King Cab (4x4) διαθέτει δεξαμενή νερού 600L με αυτόνομο αντλητικό συγκρότημα και τυλικτήρα σωλήνος "άμεσης επέμβασης" καθώς και πλήρη συνοδευτικό εξοπλισμό με τα αναγκαία παρελκόμενα.

Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ, η προμήθεια αποτελεί μέρος του εξοπλισμού στο πλαίσιο της πράξης "Προμήθεια μέσων πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων σχετικά με την κλιματική αλλαγή" συνολικής αξίας 213.280,00 ευρώ. Χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου 2014-2020 και αναμένουμε πολύ σύντομα κι έναν ελαστιχοφόρο εκσκαφέα.

Η πράξη υλοποιήθηκε με την διοικητική υποστήριξη του Τμήματος Προμηθειών του Δήμου Χίου και της Τεχνικής Υπηρεσίας και με την συμβουλευτική συνδρομή από την Ομάδα Υποστήριξης Νησιωτικών Περιοχών της ΜΟΔ Α.Ε.

Αισθάνομαι καθήκον, σημειώνει σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος, να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου και των κατοίκων της Αιγνούσας προς τους φίλους Αντιδημάρχους Χίου: κ. Γιάννη Ξενάκη (Τεχνικών Υπηρεσιών) και κ. Γιώργο Μπελέγρη (Οικονομικών), τους υπηρεσιακούς παράγοντες, την ΜΟΔ κι άπαντες τους εμπλεκόμενους στο διαγωνισμό.

Το νέο όχημα μαζί με τον εν εξελίξει σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής ισχυροποιεί τον νευραλγικό τομέα της Πολιτικής Προστασίας, την οποία θέσαμε ως προτεραιότητα ευθύνης από την πρώτη ημέρα της δημοτικής μας θητείας. Εντάσσεται στον μηχανισμό πρόληψης κι αντιμετώπισης πυρκαγιών, που ενεργοποιούμε κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και μας παρέχει την κρίσιμη κι απαραίτητη δυνατότητα άμεσης επέμβασης και κατάσβεσης εστιών πυρκαγιάς.

Η Αιγνούσα κάθε μέρα αλλάζει! Με ασφάλεια κι ευθύνη για τον τόπο μας και τους κατοίκους του!

Σχετικά Άρθρα