Νερό από τη Μονή Μουνδών στη Βολισσό και τη Σιδηρούντα

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 04/07/2014 - 10:42

Στην αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος σε Βολισσό και Σιδηρούντα υπόσχεται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Μιχάλης Φυτούσης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην "Α" αναφέρθηκε στην έγκριση της μελέτης και εκτέλεσης του έργου υδροδότησης του Μάναγρου από τη Μονή Μουνδών.
Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης την ερχόμενη Τρίτη, ενώ ανάλογο έργο είχε εγκριθεί προ ημερών και έχει δημοπρατηθεί που αφορά και την υδροδότηση της Σιδηρούντας από την πηγή της Μονής Μουνδών.
Το νερό - είπε - από τη Μονή Μουνδών στο Μαναγρο και από εκεί στη Βολισσό.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 47.500 ευρώ ενώ μαζί και μ'αυτό της Σιδηρούντας η συνολική δαπάνη προσδιορίζεται στα 80.000 ευρώ.
Το νερό, όπως είπε ο κ. Φυτούσης, θα μεταφερθεί με φυσική ροή προς τον Μάναγρο, από εκεί στην Βολισσό και στη συνέχεια στη Σιδηρούντα. Ολα αυτά θα γίνουν, σύμφωνα με τον ίδιο έως της 5 Αυγούστου και η πολύπαθη Σιδηρούντα, θα είναι η τελευταία χρονιά στην ιστορία της, που διψάει. Μάλιστα το νερό έχει τόσο καλή ποιότητα, που θα τοποθετηθεί στο δρόμο κάποια βρύση, για να γεμίζουν ενδεχόμενα κάποιοι τα μπιτόνια τους

Μιχάλης Φυτούσης, Πρόεδρος ΔΕΥΑΧ -"Τέλος στη δίψα της Σιδηρούντας"

Σχετικά Άρθρα