Ο Έλληνας πυροσβέστης που έσωσε συναδέλφους του από τη φωτιά, οι 100 μέρες στην εντατική και τα 18 χειρουργεία

Με αφορμή την σημερινή ημέρα γιορτής των Αγίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 17/12/2019 - 18:53

Ήρωας πυροσβέστης: Η ηρωική πράξη ενός πυροσβέστη που έσωσε τους συναδέλφους του, αλλά τον άφησε σημαδεμένο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ήταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν πιθανότατα από καλώδια της ΔΕΗ, αν και στην περιοχή ακούστηκαν και καταγγελίες για εμπρησμό με στόχο τη δημιουργία βοσκοτόπων. Λόγω των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν με ταχύτητα 7-8 μποφόρ, η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα σε χορτολιβαδικές εκτάσεις. Τα πληρώματα δύο πυροσβεστικών οχημάτων, τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο ρίχτηκαν στη μάχη, ζητώντας παράλληλα ενισχύσεις.

Η προσπάθεια πυρόσβεσης ήταν δύσκολη, αλλά οι δυνάμεις κατάφεραν πριν πέσει το σκοτάδι να περιορίσουν το μέτωπο. Ξαφνικά με μια δυνατή «ριπή» του ανέμου η πυρκαγιά «θέριεψε» και πάλι. Ο υποδιοικητής άκουσε τη μοναδική γυναίκα της ομάδας, την Ιωάννα Τασσοπούλου, να καλεί σε βοήθεια.  Τρέχοντας προς το μέρος της την βρήκε λιπόθυμη.

Προσπάθησε να την συνεφέρει για να την μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Ο Σταύρος Καρβουνιάρης έμεινε δίπλα του, κι ας έβλεπε τη φωτιά να «τρέχει».   Προτίμησαν να παλέψουν έως την τελευταία στιγμή για να σώσουν την συνάδελφό τους, παρά να την εγκαταλείψουν αβοήθητη. Δεν τα κατάφεραν… Η Ιωάννα άφησε την τελευταία της πνοή στη φωτιά, ενώ ο Άγγελος Μπαρμπαγιάννης και ο Σταύρος Καρβουνιάρης υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

Το τραγικό συμβάν έγινε το 1991, όταν ο ήρωας πυροσβέστης υπηρετούσε στη Χίο.

tatiana_live_i_exomologisi_toy_iroa_pyrosvesti

Σχετικά Άρθρα