Πολιτικές ευθύνες πίσω από την τραγωδία του Πυροσβέστη

Ανακοίνωση της ΛΑΣ
Τρί, 13/07/2021 - 06:25

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ Ο ΑΔΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΜΑΣ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πυροσβέστη μας Μ. Χ., ενός άριστου οικογενειάρχη και ανθρώπου, που έπεσε στο βωμό του καθήκοντος βυθίζοντας στη θλίψη  το νησί μας και τους οικείους του.

Δυστυχώς ο θάνατός του , όπως και των προηγούμενων δύο  πυροσβεστών που με παρόμοιες  συνθήκες  έχασαν τη ζωή τους, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, σηματοδοτεί τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ.

Φέρνει στην επιφάνεια τις αντίξοες και επικίνδυνες για την υγεία συνθήκες που εργάζονται, τις υπερωρίες , τις τεράστιες ελλείψεις  προσωπικού με αποτέλεσμα  να επιβαρύνεται υπέρμετρα το υπάρχον, την ανυπαρξία γιατρού εργασίας που είναι απαραίτητο να συνοδεύει τις αποστολές, την ανυπαρξία προληπτικού ιατρικού ελέγχου του προσωπικού της πυροσβεστικής σε όλα τα επίπεδα και σε τακτά διαστήματα , ώστε να αποφεύγονται αυτά τα τραγικά για την υγεία των πυροσβεστών αποτελέσματα.

Ο χρόνος που χάθηκε γατί το πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού εκτός των άλλων βασικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δε διαθέτει οδηγό ασθενοφόρου, έρχεται να συμπληρώσει την τραγωδία της οικογένειας , της περιοχής της Αμανής και  του νησιού, συμπληρώνοντας με έναν  ακόμα θάνατο κοντά στους άλλους τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες.

Η Λαϊκή συσπείρωση Δήμου Χίου, απαιτεί επιτέλους η κυβέρνηση και η ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος, να σκύψουν πάνω στα πάγια και διαρκή προβλήματα του σώματος, να προχωρήσουν  άμεσα στην επίλυσή τους , να αγκαλιάσουν τις οικογένειες  των αδικοχαμένων πυροσβεστών που έπεσαν πάνω στο καθήκον και να αφήσουν τις παράτες και τα μεγάλα λόγια , που μόλις περάσει το κακό τα παίρνει ο αέρας.

Μόνο έτσι θα βρει δικαίωση η θυσία του πυροσβέστη μας και των προηγούμενων πυροσβεστών, μόνο έτσι θα ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες για νέα θύματα και νέα εργατικά ατυχήματα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.  

 

Σχετικά Άρθρα