Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Ο Τούρκος το παίζει... Κινέζος

Αποβίβασε 13 μετανάστες και κρύβονταν ένα βράδυ στην Παναγιά Οινουσσών
Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 16/11/2014 - 19:08

Ολοήμερο κρυφτούλι έπαιζε με τους Λιμενικούς και τους στρατιώτες, Τούρκος δουλέμπορος, το σκάφος του οποίου τουλάχιστον, έχει εντοπιστεί δεκάδες φορές να κάνει το γνωστό παράνομο δρομολόγιο Τσεσμέ - Χίου, κουβαλώντας μετανάστες. Το ίδιο έγινε και το μεσημέρι του Σαββάτου όταν με το ταχύπλοο του αποβίβασε 13 άτομα στην Παναγιά Οινουσσών. Στην επιστροφή όμως εγκλωβίστηκε από περιπολικό του Λιμεναρχείου, οπότε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σκάφος και να καταφύγει στη στεριά, όπου παρέμενε κρυμμένος όλο το βράδυ, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, όπου και συνελήφθη σε Λιμενικούς και στρατιώτες, που χτένιζαν το νησί. Μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο και ανακρίνεται, όπου και προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καμιά γλώσσα, χωρίς να αποκαλύπτει και την εθνικότητα του. Στο μεταξύ την Κυριακή το πρωϊ σε δρομολόγια των δύο δόσεων αποβιβάστηκαν παράνομα σε παραλίες των Καρδαμύλων 50 μετανάστες, κυρίως Συριακής καταγωγής.

Παρ, 13/12/2019 - 16:03

Με τους φόρους που έχουν να επιβληθεί  στα καπνικά προϊόντα δυστυχώς πλέον δεν προκαλούν έκπληξη οι συνεχείς αναφορές στο αστυνομικό δελτίο για συλλήψεις ατόμων που έχουν στην κατοχή τους λαθραία τσιγάρα κ.λ.π.

Μια τέτοια ανακοίνωση έχουμε και σήμερα που αφορά στη σύλληψη στη Χίο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας , ενός αλλοδαπού ηλικίας 42 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου και κατασχέθηκαν -470- πακέτα τσιγάρα, τα οποία όπως διακριβώθηκε δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ενδεικτικές ταινίες φόρου κατανάλωσης.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

(φωτογραφία αρχείου)