Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Ο Τούρκος το παίζει... Κινέζος

Αποβίβασε 13 μετανάστες και κρύβονταν ένα βράδυ στην Παναγιά Οινουσσών
Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 16/11/2014 - 19:08

Ολοήμερο κρυφτούλι έπαιζε με τους Λιμενικούς και τους στρατιώτες, Τούρκος δουλέμπορος, το σκάφος του οποίου τουλάχιστον, έχει εντοπιστεί δεκάδες φορές να κάνει το γνωστό παράνομο δρομολόγιο Τσεσμέ - Χίου, κουβαλώντας μετανάστες. Το ίδιο έγινε και το μεσημέρι του Σαββάτου όταν με το ταχύπλοο του αποβίβασε 13 άτομα στην Παναγιά Οινουσσών. Στην επιστροφή όμως εγκλωβίστηκε από περιπολικό του Λιμεναρχείου, οπότε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σκάφος και να καταφύγει στη στεριά, όπου παρέμενε κρυμμένος όλο το βράδυ, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, όπου και συνελήφθη σε Λιμενικούς και στρατιώτες, που χτένιζαν το νησί. Μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο και ανακρίνεται, όπου και προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καμιά γλώσσα, χωρίς να αποκαλύπτει και την εθνικότητα του. Στο μεταξύ την Κυριακή το πρωϊ σε δρομολόγια των δύο δόσεων αποβιβάστηκαν παράνομα σε παραλίες των Καρδαμύλων 50 μετανάστες, κυρίως Συριακής καταγωγής.

Πέμ, 02/07/2020 - 10:12

Σε εμπρησμό αποδίδει τα αίτια της χθεσινής πυρκαγιάς στους Βαβύλους, που αποτέφρωσε 200 περίπου στρέμματα - κυρίως γεωργικής αλλά και δασικής έκτασης- ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Γιάννης Βουράκης, σημειώνοντας ότι αυτή ξεκίνησε μερικές εκατοντάδες μέτρα από την περίφραξη της ΒΙΑΛ.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της "Αλήθειας" που θα μεταδοθούν στο δελτίο ειδήσεων, μετά τις 6 μ.μ. ο Διοικητής σημειώνει ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την φωτιά στους Βαβύλους εκδηλώθηκε μια ακόμη στο Βασιλειώνοικο της οποίας η κατάσβεση έγινε άμεσα, ενώ για την χθεσινοβραδινή φωτιά σε γεωργική αποθήκη στο Χαλκειός τόνισε ότι ήταν αποτέλεσμα της διάρρηξης που έγινε εκεί.