Χίος, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

Οδοντιατρικός προληπτικός έλεγχος σε 33 σχολεία της Χίου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 20/02/2018 - 16:04

Περισσότεροι από 1000 μαθητές δημοτικών σχολείων και 250 μαθητές νηπιαγωγείων, θα εξεταστούν προληπτικά και δωρεάν μέσα από το πρόγραμμα στοματικής υγείας που πραγματοποιεί το «χαμόγελο του παιδιού» με τον δήμο Χίου,τον οδοντιατρικό σύλλογο και την διεύθυνση πρωτοβ/θμιας εκπαίδευσης.

«Το χαμόγελο του παιδιού» βοηθά και στηρίζει κάθε παιδί, που έχει ανάγκη, αλλά ταυτόχρονα στηρίζει και κάθε μορφή πρόληψης στηριζόμενο στην  βοήθεια δεκάδων εθελοντών» ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος που βρέθηκε στην Χίο, προκειμένου να συντονίσει το πρόγραμμα.

Οι επισκέψεις της κινητής μονάδας ξεκίνησαν από το Ειδικό σχολειό και την Λαγκάδα, ενώ ακολουθούν και άλλα σχολεία της περιφέρειας όπως το Λίθι, το Θολοποτάμι ,οι Καρυές,  σε ένα πρόγραμμα που ολοκληρώνεται τις 2 Μαρτίου, ενώ στο πλάνο είναι και τα σχολεία Οινουσσών και Ψαρών, αλλά σε επόμενη χρονική περίοδο.

Συνολικά η κινητή μονάδα θα επισκεφτεί 15 δημοτικά εξετάζοντας 1140 μαθητές και 18 νηπιαγωγεία εξετάζοντας 250 νήπια.

Για μια φθίνουσα πορεία στην στοματική υγεία των παιδιών τα τελευταία 10 χρόνια, ίσως και λόγο της οικονομικής κρίσης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου, Ανδρέας Καραμούζος.

«Δυστυχώς το 28.6% των παιδιών ηλικίας 5 ετών έχουν ουλίτιδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η πρόληψη είναι ο πυλώνας της υγείας.

Για μια θετική πρωτοβουλία, που θα βοηθήσει και θα ευαισθητοποιήσει εκατοντάδες μικρά παιδιά έκανε λόγο ο προϊστάμενος της Α/θμιας εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής, που ευχαρίστησε και τον δήμο Χίου ζητώντας παράλληλα ενίσχυση τέτοιων δράσεων.

 

 

 

i_prolipsi_einai_o_pylonas_tis_ygeias_ton_paidion

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 24/09/2018 - 16:24
φωτο αρχείου

Οπως ενημερώνει η Αστυνομική Διευθύνση, σήμερα (24-09-2018), στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Χίου - Μεστών στη Χίο, Ι.Χ. φορτηγό όχημα, οδηγούμενο από έναν ημεδαπό, ηλικίας 30 ετών, συγκρούστηκε με έτερο Ι.Χ. φορτηγό όχημα, που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε και μία 72χρονη ημεδαπή.

Από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων τραυματίστηκαν ο 50χρονος και η 72χρονη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων Χίου.