Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

ΟΕΒΕ Χίου: Την Τετάρτη η σύσκεψη για τα "κόκκινα δάνεια"

Παρ, 12/04/2019 - 14:52

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Χίου θα γίνει η σύσκεψη στην οποία καλεί η ΟΕΒΕ Χίου, για τα «κόκκινα δάνεια» με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της υπόθεσης πλειστηριασμού Πρώτης Κατοικίας του συμπολίτη, Γιάννη Παληού. Σ’αυτήν καλούνται – όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΕΒΕ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία και οι συνταξιούχοι για «να  υψώσουν το ανάστημα τους και να αντισταθούν στο νέο σχέδιο της Κυβέρνησης».

Αναλυτικά σημειώνει:

«Μέχρι το τέλος του 2019, υπολογίζεται ότι σε 76.000 νοικοκυριά θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και περιουσιών.

Η τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», που αντικαθιστά τον νόμο Κατσέλη, βάζει τη θηλιά στο λαιμό των δανειοληπτών, υποχρεώνοντας τους, να δίνουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους στις τράπεζες, αφού οι επιλογές είναι δύο…… Η΄ θα ενταχθούν στη ρύθμιση δόσεων που ορίζει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ή θα βγει η περιουσία τους σε πλειστηριασμό.

Βάζουν λοιπόν, στο ίδιο σακί απλούς ανθρώπους-επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες που δανειοδοτήθηκαν σε καλές εποχές, για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες της επιχείρησης τους, αλλά «ισοπεδώθηκαν» από την οικονομική κρίση και τη βαριά φοροληστεία, με τους πραγματικούς «μπατχτσήδες και στρατηγικούς κακοπληρωτές» που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο χρεών προς το Δημόσιο αλλά και των κόκκινων δανείων.

Οι ουσιαστικοί μπαταχτσήδες μένουν στο απυρόβλητο, ενώ καλείται ο απλός κόσμος να λύσει το πρόβλημα των τραπεζών που δανειοδοτούσαν σωρηδόν πριν την κρίση.

 Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, θα σταθεί δίπλα στο συνάδελφο Γιάννη Παληό, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, όπου και με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Καλούμε σε σύσκεψη και συζήτηση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 19.00 για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα σχέδιο δράσης ώστε να προστατευθεί ο συμπολίτης μας, Γιάννης Παληός.

Εδώ και τώρα δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες με δυνατότητα αποπληρωμής:

  1. Κούρεµα των δανείων µας στο 50% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής. Να κουρευτούν τα δάνειά µας µε βάση το ποσό που είχε φθάσει το κεφάλαιο την ηµέρα της τελευταία καταβληθείσας δόσης.
  2.  Κανένας τόκος υπερηµερίας. Καµία κεφαλαιοποίηση µη καταβληθέντων τόκων.
  3. Απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα! Η πάλη των εμπόρων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων για ανακούφιση απ' το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων.»

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/01/2020 - 09:26

Μετά τις φυλακές επόμενος "σταθμός" ανθρωπιστικής δράσης για τον Παγχιακό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού το Γηροκομείο Χίου.

Το ίδρυμα επισκέφθηκαν το Σάββατο, μεταφέροντας ποσότητα φρούτων ο Προεδρος και ο Αντιπρόδρος του Συλλόγου, Αργύρης Χατζελένης και Λουκάς Μανωλάκης, αντίστοιχα, οι οποίοι συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο του Γηροκομείου, Δημήτρη Σαρρή.