Όχι στο κλείσιμο της Eurobank στην προκυμαία και από τον Γ. Παπαδόπουλο

Δημόσια περάμβαση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στο Β. Αιγαίο
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 03/02/2022 - 15:19

Nα μην κλείσει το κατάστημα της Eurobank στη Χίο ζητά με δημόσια παρέμβασή του και ο συμπαραστάτης του πολίτη και της Επιχείρησης στο Β. Αιγαίο, Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ παράλληλα ζητά για την εξυπηρέτηση των πολιτών η συγκεκριμένη τράπεζα να προσθέσει ATM σε τουλάχιστον ακόμη δύο σημεία του νησιού, στη βόρεια και νότια Χίο.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Τα τελευταία χρόνια συχνά πυκνά διαπιστώνεται μια συρρίκνωση στις παρεχόμενες Υπηρεσίες των Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ) και των Τραπεζών, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των Πολιτών αλλά και των Επιχειρήσεων.

Πριν αρκετά χρόνια έκλεισαν πρακτορεία της ΔΕΗ και καταστήματα του ΟΤΕ σε κωμοπόλεις και χωριά στα νησιά μας. Στη συνέχεια Σχολεία και Αστυνομικοί Σταθμοί. Ακόμη, υποβαθμίστηκαν τα αγροτικά ιατρεία και οι Κοινότητες. Ακολούθησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) και οι Τράπεζες.

Πληθώρα υποκαταστημάτων διαφόρων Τραπεζών (που έχουν σταθεί όρθιες μέχρι σήμερα, χάρη στις γενναίες Κρατικές επιχορηγήσεις - δηλαδή τον Κρατικό κορβανά, που ενισχύεται από τον φορολογούμενο επιχειρηματία και εργαζόμενο) αντί να αναβαθμίσουν την παροχή Υπηρεσιών προς τον μέσο και απλό πολίτη, προέβησαν σε μείωση καταστημάτων αλλά και δεκάδων θέσεων εργασίας τραπεζικών υπαλλήλων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κοινωνικά.

Πριν χρόνια είχαμε συγχωνεύσεις Τραπεζών με στόχο την επιβίωση τους. Δεκάδες καταστήματα τους έκλεισαν πανελλαδικά, μεταξύ αυτών και στα νησιά μας. Η εξυπηρέτηση του πολίτη και του μέσου επιχειρηματία ολοένα και δυσχεραίνεται. Ειδικά στις νησιωτικές περιοχές, λίγοι είναι οι πολίτες που έχουν πλήρη εξοικείωση με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, ο πολύς κόσμος στέκεται επί ώρες στην "ουρά" για να εξυπηρετηθεί από τον "γκισέ" μιας Τράπεζας!

Πριν λίγους μήνες η Εθνική Τράπεζα έμεινε στη Χίο με ένα κατάστημα (κεντρικό), ενώ παλαιότερα είχε τέσσερα (4). Το δε υποκατάστημα των Καρδαμύλων λειτουργεί πλέον 3 φορές την εβδομάδα ως πρακτορείο.

Σήμερα πληροφορούμαστε ότι, η Eurobank προτίθεται να κλείσει το ένα από τα δύο καταστήματα της στη Χίο. Όμως η Eurobank εξυπηρετεί στη Χίο χιλιάδες πολίτες, δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, επιχειρηματίες-εμπόρους αλλά και αγρότες. Κάποτε, πολύς κόσμος της υπαίθρου, που επέλεγε τη συναλλαγή με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (διότι εξυπηρετείτο από τα κατά τόπους ταχυδρομικά πρακτορεία της υπαίθρου, στα περισσότερα μεγάλα χωριά), αναγκαστικά ακολούθησε τη συνεργασία με την Eurobank, αφού συγχωνεύτηκε μαζί της το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Τώρα βλέπουμε ακόμη μια επιχειρούμενη δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ενώνουμε την φωνή μας με εκείνη των εκατοντάδων πολιτών, καταναλωτών, επιχειρηματιών, εμπόρων, εργαζομένων και ζητάμε να μην προβεί η Τράπεζα Eurobank στο κλείσιμο του δεύτερου καταστήματος της στην πόλη της Χίου.

Όχι μόνο να μην κλείσει αλλά, απεναντίας, να τοποθετήσει επιπλέον ATM σε τουλάχιστον ακόμη δύο σημεία του νησιού (βόρεια και νότια Χίο) για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων πολιτών."

ohi_sto_kleisimo_tis_eurobank_stin_prokymaia

Σχετικά Άρθρα