Οι θετικές και αρνητικές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Πέμ, 25/05/2023 - 06:19

 Τι εννοούμε  όταν λέμε μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ποιά η διαφορά μεταξύ συζύγου και συντρόφου; Τι επίδραση ασκούν  αυτά τα μέσα ιδίως στους νεαρούς συζύγους και την οικογένεια;

Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά ο προσκεκλημένος του Γ. Χονδρέλη στην εκπομπή «Κατευθυνθήτω» αυτής της εβδομάδας  κ. Παντελής  Πρώιος, Ψυχολόγος.

Τα social media έχουν κατακλύσει τη ζωή μας πλέον και όσο περνάει ο καιρός, η επίδρασή τους θα είναι πιο έντονη για όλους μας και ειδικά για τους νέους!

Τα πάντα εξαρτώνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πια, γεγονός που θα πρέπει να μας κάνει όλους περισσότερο προσεκτικούς όσον αφορά την χρήση τους, τόσο στον τρόπο, όσο και στον χρόνο που τα χρησιμοποιούμε!

Μπορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το διαδίκτυο να έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, ωστόσο κρύβουν και αρκετούς κινδύνους που αφορούν περισσότερο την ψυχική και σωματική υγεία των μελών μιας οικογένειας. Είναι πιθανό να δημιουργήσουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες, να οδηγήσουν σε σκηνές ζηλοτυπίας ακόμη και σε προστριβές και τσακωμούς.

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από Αμερικανούς επιστήμονες διαπιστώθηκε, ότι η έντονη ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό της ισορροπίας και της ευτυχίας ανάμεσα στα ζευγάρια. Μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή από το να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον σύζυγο ή σύντροφό μας. Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τη μοναξιά, τις διαταραχές της διάθεσης και την κακή αυτοεκτίμηση.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από την Αλήθεια ΤV αυτό το Σάββατο 27 Μαΐου στις 5.00 και τις 9.00 μ.μ. και σε επανάληψη την Κυριακή στις 3.00 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα