Οινούσσες: Πλημμύρισαν δίπλα στη θάλασσα

Παρ, 23/10/2015 - 16:00

Μπορεί σ’ ένα νησί, αμφιθεατρικά χτισμένο, με μια παραλιακή ζώνη λίγων μέτρων, να έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα; 

Η απάντηση στο ερώτημα είναι θετική και απόδειξη γι’αυτό τα όσα συνέβησαν χθες στις Οινούσσες, που χθες μέσα σε μια ώρα ισχυρής νεροποντής – που τέτοια δεν έχει ζήσει ξανά στην περιοχή, όπως είπε, ο Δήμαρχος, Στέφανος Βογιατζής- είδε να πλημμυρίζουν κτήρια της παραλιακής όπως του ΣΦΟ αλλά και της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και κάποια υπόγεια, ακόμα και στα ανηφορικά στενά του νησιού.

«Σήκωσε τα φρεάτια πάνω, δημιουργήθηκαν προβλήματα στο γεφύρι στο δρόμο πίσω από την Τράπεζα και μέσα σ’όλα αυτά δεν είχαμε και ρεύμα», ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος.

Σήμερα, είπε, η κατάσταση είναι καλύτερη, ενώ για την αποκατάσταση των προβλημάτων, ελλείψει προσωπικού, βοήθησαν και οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει το έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης.

Με την ευκαιρία, ο Δήμαρχος έθεσε και το ζήτημα της έλλειψης από το καλοκαίρι τεχνικού της ΔΕΗ στο νησί, σημειώνοντας ότι καλά και χθες μπορούσε να φύγει σκάφος από Λαγκάδα για να μεταβεί τεχνικός στις Οινούσσες, αν όμως η διακοπή πάει… πακέτο με μποφόρ, τότε πόσο θα κάνει να δει φως το νησί;

Σχετικά Άρθρα