«Όμορφη και παράξενη πατρίδα» στις Αμάδες

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 07/07/2019 - 08:05

Το Σάββατο 13 Ιουλίου μετά τα δελτία ειδήσεων και την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 5.00 μ.μ στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV η εκπομπή «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» μας ξεναγεί στις Αμάδες ένα από τα βορειότερα χωριά της Χίου και ένα από τα κοντινότερα στην ψηλότερη κορυφή της νήσου, το Πελιναίο.

Πλησιέστεροι οικισμοί είναι παραλία Αμάδων προς τα βόρεια και το Βίκι προς τα δυτικά. Από τη θάλασσα απέχει 2 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή. Οι Αμάδες έχουν άφθονα νερά, με πολλές πηγές, ρυάκια (υπάρχουν και νερόμυλοι) και αξιόλογη γεωργική παραγωγή, όπως και το Βίκι, ίδιως στις δενδροκαλλιέργειες κερασιές και ελαιόδενδρα.

Στο χωριό το χειμώνα μένουν 50 περίπου άνθρωποι ενώ η Χωριοεκκλησιά τιμάται στο όνομα της Αγίας Κυριακής, μεγάλο πανηγύρι για το χωριό.

Σχετικά Άρθρα