Ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα 377 νεοσύλλεκτοι

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΣΔΕΝ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 05/10/2018 - 15:12

"Η λέξη στρατιώτης είναι τίτλος τιμής και εγώ βρίσκομαι εδώ για να σας καμαρώσω και να σας συγχαρώ που υπηρετείτε την πατρίδα ενώ κάποιοι άλλοι το αποφεύγουν"
Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε στην οικογένεια του στρατού ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ  Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος τους 377 νεοσύλλεκτους, την Παρασκευή το πρωϊ, στην τελετή ορκωμοσίας στο στρατόπεδο «Γκιάλα».

«Η πατρίδα, σύμφωνα με τον Σωκράτη, είναι το πιο πολύτιμο και σεβαστό αγαθό περισσότερο και από την αγάπη των γονιών σας», ανέφερε   συμπληρώνοντας  ότι από αυτή την στιγμή έχετε  ένα σημαντικό αόρατο δεσμό με τους προγόνους σας .

«Νοερά μέσα σας πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες αλλά και τους δασκάλους σας που σας ανέθρεψαν με αρχές και ασφάλεια», τόνισε ο διοικητής ΑΣΔΕΝ. Παράλληλα ο Αντιστράτηγος Ν. Μανωλάκος αναφέρθηκε στην προσφορά του Στρατού στην καθημερινότητα των πολιτών .
«Είμαστε παντού και είμαστε εδώ. Στο μεταναστευτικό, σε σεισμούς, πλημμύρες, καταστροφές αλλά και σε αεροδιακομιδές», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «στηρίζουμε τα μικρά απομακρυσμένα νησιά με γιατρούς αλλά και δασκάλους.
Τέλος, αυστηρό ήταν το μήνυμα του διοικητή  της ΑΣΔΕΝ προς κάθε  κατεύθυνση λέγοντας ότι «Κυρίως όμως είμαστε εδώ, στο σπίτι μας, στη γη των προγόνων μας, έτοιμοι να την υπερασπιστούμε».

Τους νεοσύλλεκτους καλωσόρισε και ο διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Παναγιώτης Κιμουρτζής, που διάβασε το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΣ, ευχόμενος καλή θητεία σε όλους.

Η τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, του Δημάρχου Χίου, του Αντιπεριφερειάρχη, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου, ολοκληρώθηκε με στρατιωτική παρέλαση των νεοσυλλέκτων.

orkomosia_2018_e_esso-stratopedo_gkiala_hioy-051018

Σχετικά Άρθρα