Όσοι δεν απογραφούν ηλεκτρονικά, θα "χτυπήσουν την πόρτα τους" οι απογραφείς

Οκτώβρη και Νοέμβρη η απογραφή πληθυσμού στη Χίο - Σε αναζήτηση απογραφέων η ΕΛΣΤΑΤ
Παρ, 03/09/2021 - 14:59

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνουμε αποδέκτες των πρώτων ερωτήσεων που θα τεθούν από τους συμμετέχοντες στο έργο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή κτιρίων και πληθυσμού. Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται ανά δεκαετία και όπως εξήγησε σήμερα στο Ράδιο «Αλήθεια» η Προϊσταμένης της ΕΛΣΤΑΤ στη Χίο, Ελένη Ουζουνγιάννη οι πρώτοι που θα ξεκινήσουν τη διαδικασία είναι οι 85 τομεάρχες οι οποίοι θα καταγράψουν τα κτήρια, ώστε να ακολουθήσουν τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη οι απογραφείς του πληθυσμού.

Η κα Ουζουνγιάννη ζήτησε από τους πολίτες να συνεργαστούν ώστε να προκύψουν τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν τα πληθυσμιακά δεδομένα στον τόπο μας λέγοντας ότι οι άνθρωποι της ΕΛΣΤΑΤ που θα «χτυπήσουν την πόρτα μας» θα φέρουν διακριτικά στοιχεία της υπηρεσίας (π.χ. σήματα) και παράλληλα θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω κορωνοϊού .

Μάλιστα, λόγω covid, η υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά -αν μπει κανείς στην ιστοσελίδα της θα το διαπιστώσει- δίνοντας κωδικό ανά κατοικία (χρειάζεται να μπει κανείς με τους κωδικούς του taxisnet).

Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες υπάρχει και ο συμβατικός τρόπος απογραφής με την επίσκεψη του απογραφέα στο σπίτι μας.

Για το σκοπό αυτό μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου η ΕΛΣΤΑΤ ζητά να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι θέλουν -έναντι αμοιβής- να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως απογραφείς.

«Στην προηγούμενη απογραφή απασχολήθηκαν 300 με 350 απογραφείς», ανέφερε η Προϊσταμένη της υπηρεσίας στη Χίο, λέγοντας ότι ανά απογραφέα αντιστοιχεί ένα τμήμα έως 150 κατοικίες και η αμοιβή προσδιορίζεται στα 2,25 ευρώ ανά κατοικία και στα 2,30 ανά κάτοικο που απογράφεται.

Οι υποψήφιοι μπορούν να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου και να είναι άτομα ηλικίας από 18 έως 67 ετών.

Σχετικά Άρθρα