Πάνω απο 800 γυναίκες ζήτησαν την στήριξη του Κέντρου Συμβουλευτικής

Σειρά δράσεων με θέμα: «25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 18/11/2022 - 14:12

Περισσότερες από 800 γυναίκες έχουν καταφύγει στο Κέντρο Συμβουλευτικής  γυναικών Χίου , προκειμένου να βρουν στήριξη από διάφορες μορφές κακοποίησης που βιώνουν στο οικογενειακό, κυρίως, περιβάλλον.

Το παραπάνω ανέφερε η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κατερίνα  Κυριαζή, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών.

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χίου, θα πραγματοποιήσουν σειρά δράσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα έμφυλης βίας, ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας Δήμου  Χίου Γιώργος Πατεριμός αύριο στις 6 μ.μ. θα γίνει στο Ομήρειο εκδήλωση με θέμα «25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», η οποία θα περιλαμβάνει εισηγήσεις ειδικών από διαφορετικούς χώρους.

«Στηρίξουμε κάθε γυναίκα  που καταφεύγει σε μας και ζητά βοήθεια» ανέφερε και ο Γιάννης Νέος κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας, τονίζοντας με την σειρά του ότι το σημαντικό είναι η γυναίκα  να μιλήσει για όσα βιώνει.

Όπως τόνισε η κ. Κυριαζή τα τελευταία  χρόνια και το νομοθετικό πλαίσιο έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα κάθε καταγγελία να εξετάζεται και από το τμήμα ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής  Αστυνομίας, ενώ υπάρχει η δυνατότητα  παροχής  στέγης σε ξενώνες για όσες γυναίκες  θέλουν να απομακρυνθούν  από το κακοποιητικό περιβάλλον τους.

 

pano_apo_800_gynaikes_zitisan_tin_stirixi_toy_kentroy_symvoyleytikis

Σχετικά Άρθρα