Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Παράδοση εξοπλισμού για απολύμανση στους εθελοντές της Ιωνίας

Από την Πολιτική Προστασία του Δ. Χίου
Τρί, 07/04/2020 - 16:01

Η μία μετά την άλλη εθελοντικές ομάδες του νησιού συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χίου, για απολύμανση όλων των δημοσίων χώρων σε χωριά και πόλη. Χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, παρέδωσε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στα μέλη της εθελοντικής ομάδας Ιωνίας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απολυμάνσεις στα χωριά της εν λόγω δημοτικής ενότητας.

«Συνεχίζουμε εντατικά τις απολυμάνσεις και ευχαριστώ όλους τους εθελοντές που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και βοηθούν με κάθε τρόπο και μέσο την προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους πολίτες από τον κορωνοϊό. Οι εθελοντές της ομάδας δασοπροστασίας της Ιωνίας θα αναλάβουν την απολύμανση στα χωριά της ενότητάς τους και τους ευχαριστώ που πάντα συμμετέχουν στις δράσεις μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Μανδάλας.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 01/06/2020 - 15:29

 

Μειωμένη ήταν η κίνηση στα καταστήματα εστίασης την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας τους με τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Βεζέρη να αποδίδει την μείωση στις κακές καιρικές συνθήκες.

«Περιμέναμε λίγο περισσότερη κίνηση αλλά μάλλον ο καιρός δεν επέτρεψε σε πολύ κόσμο να βγει», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης.

Αναφορικά με τα μέτρα λειτουργίας ο κ.Βεζέρης τόνισε ότι τηρούνται από όλους ενώ σε δυο περιπτώσεις καταγγελιών, όπως ανέφερε τα αρμόδια όργανα έλεγχου (αστυνομία και Λιμεναρχείο) δεν διαπίστωσαν παραβάσεις.

«Έχουμε συνεχείς ελέγχους σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις’’, ανέφερε χαρακτηριστικά.