Παράσταση διαμαρτυρίας Δασκάλων και Γονέων στην Α/θμια Εκπαίδευση

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 09/04/2021 - 14:55

Παράσταση διαμαρτυρίας για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην μετατροπή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σε πειραματικό πραγματοποίησαν δάσκαλοι και γονείς, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Μαρία Μουτρίκα η απόφαση αυτή θα φέρει μια σειρά αρνητικών αλλαγών αφού εντείνει την διάκριση ανάμεσα στους μαθητές, καταργεί το σχολείο της γειτονιάς ενώ εντείνει την εργασιακή αβεβαιότητα για τους δασκάλους μιας που αλλάζει τις οργανικές θέσεις και αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να δεχτούν την αξιολόγηση.

Την αντίθεση του μετέφερε στον διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης και ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Γαρρής υπογραμμίζοντας ότι δεν λήφθηκε υπόψη στην απόφαση η αρνητική θέση του συλλόγου.

Στο ίδιο πλαίσιο και η τοποθέτηση του εκπροσώπου του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου που κάλεσε τον διευθυντή της Α/θμιας να ανακαλέσει την απόφαση του.

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής  απαντώντας στις διαμαρτυρίες που κατατέθηκαν τόνισε ότι ήταν υποχρεωμένος να προτείνει σχολείο ενώ ξεκαθάρισε ότι οι οργανικές θέσεις των δασκάλων είναι κατοχυρωμένες και δεν κινδυνεύουν, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι σε γειτονικά νησιά διεκδικούν πειραματικό σχολείο οι δήμοι ενώ στην Χίο υπάρχει αντίδραση.

Να σημειώσουμε ότι συνάντηση με τον Αριστείδη Κελεπερτζή είχε και η Ένωση Γονέων προκειμένου να υπάρχει εκτενή ενημέρωση κάτι που θα γίνει με ανοικτή τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα.

parastasi_diamartyrias_stin_protovathmia_ekpaideysi

Σχετικά Άρθρα