Έλεγχο σε όλα τα σχολεία για τυχόν επικίνδυνα δέντρα ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων

Μετά την πτώση δέντρων στο 1ο δημοτικό σχολείο Βροντάδου
Πέμ, 10/04/2025 - 10:01

"Το απαράδεκτο και επικίνδυνο περιστατικό με πτώση δέντρου στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αγ. Γεωργίου Βροντάδου, ειδικά μάλιστα όταν ο κίνδυνος ήταν γνωστός από τον Φλεβάρη με παρόμοιο περιστατικό στο ίδιο σχολείο, αποκαλύπτει τις προειδοποιήσεις του Συλλόγου Δασκάλων για την εγκατάλειψη των σχολείων σε μια σειρά τομείς με κίνδυνο για "νέα Τέμπη"".

Το παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου τονίζοντας ότι από τύχη δεν υπήρχε ατύχημα.

"Η αδράνεια των υπευθύνων μέχρι σήμερα παρά την αρχική εκτίμηση ότι χρειάζονταν παρέμβαση και παρά τις καιρικές συνθήκες που προμήνυαν νέο κίνδυνο, αφήνουν εκθέτη τη Δημοτική αρχή.

Παράλληλα, οι δηλώσεις του υπεύθυνου Αντιδημάρχου περί "διαδικασιών και νόμων" που ευθύνονται για τις καθυστερήσεις, επιβεβαιώνουν την επιλεκτική "ανικανότητα" του κράτους και του Δήμου που οδηγεί σε ρίψη ευθυνών δεξιά κι αριστερά με αποτέλεσμα το γνωστό πλέον "πάμε κι όπου βγει"", συνεχίζει η ανακοίνωση του συλλόγου, που αναφέρει επίσης ότι  "εκπαιδευτικοί και γονείς δεν μπορούν να αποδέχονται αυτή την κατάσταση επικινδυνότητας στις σχολικές αυλές και στα σχολικά κτίρια".

"Απαιτούμε εδώ και τώρα", καταλήγει, "έλεγχο σε όλα τα σχολεία για τυχόν ύπαρξη επικίνδυνων δέντρων και άμεση δράση για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών."

Σχετικά Άρθρα