Παρέμβαση αντιπεριφέρειας για ασφαλή διέλευση από το Παντουκειός

Ελλιπή σήμανση, ολισθηρότητα του δρόμου και εγκατάλειψη του εργοταξίου καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 14/07/2016 - 15:00

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη, Σταμάτη Κάρμαντζη, στις επισημάνσεις που έκανε μέσω του Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Γεωργούλης, για την επικινδυνότητα του δρόμου, πριν και μετά το πολυθρύλητο γεφύρι του Παντουκειούς (φωτογραφία αρχείου), αφού στο πλαίσιο της εργολαβίας που είναι σε εξέλιξη έχει μετατραπεί σε χωματόδρομο που εκτός της σκόνης που σηκώνεται σε μόνιμη βάση, ελλοχεύουν κίνδυνοι – όπως είπε κ. Γεωργούλης – για πρόκληση τροχαίου, λόγω ολισθηρότητας και έλλειψης της απαιτούμενης σήμανσης.

«Το έργο φαίνεται εγκαταλειμμένο,  πιο καλά να μην ξεκινούσε μέσα στο καλοκαίρι που η κίνηση στην περιοχή είναι μεγαλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

«Ας μη χάσουμε για τις εντυπώσεις την ουσία, που αφορά στην ολοκλήρωση ενός έργου που κινδύνευε να μείνει στην μέση», τόνισε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, και πρόσθεσε ότι ήδη η Τεχνική υπηρεσία εξετάζει τρόπους για να περιοριστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο χωμάτινο τμήμα του δρόμου, πιθανά με τη ρίψη πετρελαίου και πίσσας. Αναφορικά με τα καταγγελλόμενα για ανεπαρκή σήμανση, υπογράμμισε ότι κλιμάκιο μηχανικών, σήμερα κιόλας θα μεταβεί στο σημείο για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι ο ανάδοχος δεν έχει εγκαταλείψει το έργο, όμως οι εργασίες έχουν σταματήσει αναμένοντας την μετακίνηση των καλωδίων εταιρειών τηλεφωνίας.

«Θα είχαμε τελειώσει αν δεν είχαμε πέσει σ’αυτήν την περίπτωση, προσπαθούμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, γιατί πρέπει να γίνει σωστά η δουλειά», κατέληξε ο κ. Κάρμαντζης, θυμίζοντας ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωσή του έργου προβλέπεται μέσα στο 2017.

Σταμάτης Κάρμαντζης - Αντιπεριφερειάρχης Χίου - Πετρελαιωμένη άσφαλτος vs σκόνης στο Παντουκιός

Σχετικά Άρθρα