Παρουσία τριών ακόμη Μητροπολιτών οι εκδηλώσεις της 11ης Νοεμβρίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 08/11/2018 - 10:04
Οι Πυργούσοι Αττικής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Από αύριο, με την ανάρτηση του ομοιώματος της πρώτης χειροποίητης σημαίας που υψώθηκε στη Χίο, την ημέρα της απελευθέρωσή της το 1912, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας στις 9:30 π.μ., ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα "Ελευθέρια".

Θα γίνουν ομιλίες την ίδια ημέρα και στα σχολεία, ενώ το Σάββατο 10/11/18 στις 12:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της μεγάλης σημαίας στο λιμάνι.

Το απόγευμα του Σαββάτου 10/11/18 θα τελεστεί "Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός" στην Μητρόπολη και θα ακολουθήσει πάνδημος ιερά λιτανεία στην πόλη, με τις εικόνες των πολιούχων της Χίου, Αγίων Μηνά, Βίκτωρα και Βικέντιου, καθώς και της εικόνας της Παναγίας Αγιογαλούσαινας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις επετειακές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, εκτός του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκου, θα τιμήσουν με την παρουσία τους τρεις ακόμη Μητροπολίτες, οι Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ. Ιερόθεος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ και Μάνης κ. Χρυσόστομος.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 10:30 π.μ. στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, ενώ η διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, θα εκφωνήσει την επετειακή ομιλία.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο "Ηρώο Πεσόντων", θα ακολουθήσει στις 11:40 π.μ. παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων και αμέσως μετά, παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας.

Σχετικά Άρθρα