Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Περιμένοντας τις βροχές να 'ρθουν... καθαρισμός σχαρών από τη ΔΕΥΑΧ

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 18/09/2019 - 14:48

Ο καθαρισμός σχαρών, εν' όψει βροχοπτώσεων ,είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, ενδεχομένως στην τελευταία υπό την παρούσα σύνθεση, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ, που θα γίνει την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Παντελής Νεαμονίτης, στην πλειοψηφία τους τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν ζητήματα καθημερινής λειτουργίας, ενώ το έργο του καθαρισμού των σχαρών είναι κατανεμημένο σε 5 διαφορετικά έργα, οπότε μετά τις προσφορές που κατέθεσαν υποψήφιοι θα αναδειχθούν οι ανάδοχοι.

Στόχος μας - είπε- να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα καθαρισμού, για τα οποία κατά περίπτωση, έχουν υπολογιστεί από 2.500 έως 7.000 ευρώ.

Παράλληλα και εν' όψει αλλαγής των καιρικών συνθηκών, η ΔΕΥΑΧ, σύμφωνα με τον ίδιο, ακολουθεί την τακτική των τελευταίων ετών έχοντας σε ετοιμότητα συνεργεία των 3 ατόμων, ώστε, αν χρειαστεί, να επέμβουν άμεσα στα συνήθη σημεία της πόλης που δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα (Ροδοκανάκη,  Καλοπλύτου κ.λ.π.)

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:30

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου ,η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών προσπαθεί να υλοποιήσει  όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα  και να συμβάλλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας υγείας.

Στόχος μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών που αποτελεί τη σπουδαιότερη υποχρέωση της πολιτείας κι όλων μας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας  ξεκινάμε  την υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας  από την ηρωική νήσο Ψαρών .

Την Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 θα παρευρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιατρός Παντελής Βρουλής καθώς και οι γιατροί της ηρωικής νήσου  Ψαρών στο Κέντρο Υγείας της νήσου για ΔΩΡΕΑΝ εξέταση  στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους με θέμα  την οστεοπόρωση με το μηχάνημα SAHARA του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψή της είναι πολύ σημαντική.

Η προσέλευσή των πολιτών στην υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου της οστεοπόρωσης θα μας δώσει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τις δράσεις μας.