Χίος, Παρασκευή 10 Ιουλίου

Περισσότερα αιτήματα για τους παιδικούς, λιγότερο προσωπικό

Προτείνει συνεργασία με ΚΟΙΝΣΕΠ ο Βασίλης Μυριαγκός
Τετ, 02/07/2014 - 10:59

Αύξηση κατά 30% παρουσιάζει το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν γονείς για να γράψουν τα παιδιά τους στους 7 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Νομικού Προσώπου του Δήμου, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζουν τα χρόνια προβλήματα έλλειψης μόνιμου προσωπικού, που δύο μήνες πριν την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου δυσχεραίνουν τον όποιο προγραμματισμό, ακόμα και για τις εγγραφές που θα γίνουν.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Βασίλης Μυριαγκός, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν φτάνουν τις 386 ενώ πέρσι είχαν κατατεθεί 300 και είχαν ικανοποιηθεί 250, με τα 92 παιδιά να μην πληρώνουν τροφεία, αφού είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, στο οποίο επιδιώκει να ενταχθεί και φέτος το ΝΠ.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος αναφέρθηκε στο διάλογο που είναι σε εξέλιξη με το νέο Δήμαρχο, Μ. Βουρνού, που θα αναλάβει καθήκοντα από το Σεπτέμβρη, προκειμένου να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις κάλυψης των κενών θέσεων, σε περίπτωση που και αυτή τη φορά τα αιτήματα προσλήψεων, τα οποία έχουν κατατεθεί εδώ και μήνες, δεν ικανοποιηθούν από το ΥΠΕΣ.

Προσδιορίζοντας τα κενά, έκανε λόγο για 4 στο εκπαιδευτικό προσωπικό και 3 στο βοηθητικό και απαντώντας σε καταγγελία της «Χιακής Συμπολιτείας» ότι δεν μπορούν οι ανάγκες να καλύπτονται με συμβασιούχους ή με ΚΟΙΝΣΕΠ, τόνισε ότι «καλό είναι αυτό που έχουμε ως επιθυμία, να το κάνουμε πράξη», λέγοντας ότι αν δεν βρεθεί τρόπος να καλυφθούν τα κενά, θα πρέπει να κλείσουν παιδικοί σταθμοί.

Εκφράζοντας μάλιστα την προσωπική του άποψη, δεδομένου του αδιεξόδου στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τάχθηκε υπέρ της λύσης «διάφανης», όπως είπε, «συνεργασίας με ΚΟΙΝΣΕΠ».

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 10/07/2020 - 15:59

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιουλίου 13 φορείς της Χίου καλούνται σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι λεπτομέρειες που αφορούν τον εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας, που αποτελεί το πιο πολυσύχναστο παγχιακό προσκύνημα.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου, Σιδερής Ντοματας, ήδη ο δήμος προχώρησε σε καθαρισμούς και χορτοκοές στα πάρκινγκ και στο δρόμο, ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει και από την Π.Ε. Χίου στον ποταμό, ενώ το νέο δεδομένο του φετινού εορτασμού, δεν είναι άλλο από τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω του covid-19.

“Aυτό θα εξεταστεί στην σύσκεψη, ώστε να εξειδικευθούν και να αποφευχθεί ο συνωστισμός», ανέφερε ο ίδιος και επικαλούμενος την μέχρι τώρα ενημέρωσή του, τόνισε ότι η Θεία Λειτουργία πιθανά θα τελεστεί στον αύλειο χώρο του ναού.