
Αριθμός ρεκόρ είναι εκείνος των 129 θεμάτων που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Λιμενικής Επιτροπής, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Πέμπτης, με ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο της αναβολής της για λίγες ημέρες, λόγω της προγραμματισμένης γενικής απεργίας την ίδια ημέρα, για το ασφαλιστικό.
Τα περισσότερα θέματα αφορούν εξατομικευμένα την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης χώρου στην χερσαία ζώνη λιμένος για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται εκεί.
Θέμα ημερών είναι η δημοπράτηση κατασκευής των πεζοδρομίων στο νότιο τμήμα του λιμανιού από το ύψος της διασταύρωσης του παραλιακού δρόμου με την οδό Κουντουριώτου έως και την οδό Κοκκάλη.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλη Μπελέγρη, έχουν εξασφαλιστεί όλες οι αδειοδοτήσεις και δεν υπάρχει εμπλοκή στην κατασκευή του έργου, λόγω της μη εκπόνησης μέχρι τώρα του master plan του λιμανιού, γιατί – κατά τον ίδιο – πρόκειται για εργασίες μικρής κλίμακας.
Λόγω του έργου και των όποιων προβλημάτων δημιουργήσει στη λειτουργία τους, με απόφασης που πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής, οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού, φέτος θα πληρώσουν λιγότερα χρήματα για την παραχώρηση χρήσης του χώρου και αντί των 20 ευρώ ανά τ.μ. θα επιβαρυνθούν με 10 ευρώ/ τ.μ. Σημειώνουμε ότι στα τμήματα που υπάρχουν τα διαπλατυμένα πεζοδρόμια οι καταστηματάρχες χρεώνονται με 30 ευρώ/τ.μ.
Περίμεναν το χειμώνα μήπως, κατά τα συνήθη, μειώνονταν οι προσεγγίσεις πλοίων στο λιμάνι, για να εκτελεστούν, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, οι εργασίες στη ράμπα του λιμανιού, πλην όμως η έξαρση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, ανέτρεψε το σχεδιασμό του Λιμενικού Ταμείου και τώρα σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο εκτιμούν ότι αν χρησιμοποιηθεί για την προσέγγιση των πλοίων η μεσαία ράμπα, θα μπορέσει πιθανά σε ένα 15νθημερο να ξεκινήσει το έργο στην κύρια ράμπα.
Το έργο χρηματοδοτείται με 88.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπως είπε ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλης Μπελέγρης, ήταν αίτημα των ακτοπλοϊκών εταιρειών απ’όταν ανέλαβε να επισκευαστεί η ράμπα και παρόλο που υπήρχαν τα χρήματα από τον περασμένο Μάιο και το έργο είχε δημοπρατηθεί και υπάρχει ανάδοχος, κρατούσαν καθυστερήσεις περιμένοντας τους χειμερινούς μήνες.







































