Πλημμύρισαν σπίτια στα Θυμιανά, την Αγ. Ερμιόνη και το Μ. Λιμνιώνα

Το τελευταίο 24ωρο 6,3 εκατοστά ύψος βροχής στην πόλη
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 13/02/2024 - 10:01

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε τα ξημερώματα η έντονη βροχόπτωση, σε συνδυασμό με τη χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε στην περιοχή Θυμιανών, Μέγα Λιμνιώνα και Αγίας Ερμιόνης.

Από τις 3.20 τα ξημερώματα  η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις και επενέβη σε απαντλήσεις υδάτων σε 14 σπίτια, σε ισόγεια και υπόγεια.

«Δεν ήταν τόσο το μέγεθος της βροχής αλλά η ραγδαιότητά της που προκάλεσε αυτά τα πλημμυρικά φαινόμενα», ανέφερε στo Ράδιο «Αλήθεια» ο Διοικητής της Π.Υ. Χίου, Σταύρος Καπελαρίδης.

Tο έργο της Πυροσβεστικής συνεπικουρούσε και το τμήμα πολιτικής προστασίας Δήμου Χιου ,με τον Γιώργο Ζώα να τονίζει ότι  οι πληγέντες κάτοικοι προκειμένου να αποζημιωθούν θα πρέπει να καταθέσουν έγγραφη αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου Χίου.

Από την κακοκαιρία πλημμύρισαν σπίτια στην Αγ.Ερμιόνη με τους κατοίκους να προσπαθούν να καθαρίσουν από τα λασπόνερα και να μετρούν ζημιές.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από το βροχομετρικό σταθμό της πόλης, που ανέφερε στην «Α» ο Μάριος Γκολέμης, Δ/ντής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, το τελευταίο 24ωρο το ύψος βροχής αυξήθηκε κατά 6,3 εκατοστά! Θυμίζουμε ότι από τις αρχές του Φεβρουαρίου μέχρι χθες ήταν 1,9 εκατοστά.

plimmyrisan_spitia_sta_thymiana_tin_ag._ermioni_kai_to_m._limniona

Σχετικά Άρθρα