Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Πολύς κόσμος στην παρέλαση με το πιό θερμό χειροκρότημα στον Στρατό και την ΑΕΝ Οινουσσών

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 28/10/2019 - 13:54

Το θερμό χειροκρότημα για την άψογη παρουσία της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών συν το γεγονός ότι για πρώτη φορά, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, ήταν μεγαλύτερης διάρκειας τα κενά μεταξύ των τμημάτων από την ίδια την παρέλαση, είναι τα χαρακτηριστικά της φετινής κορύφωσης των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην οδό Δημοκρατίας.

Προηγήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Κ. Γαννιάρης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, όπου χειροκροτήθηκε θερμά ο εκπρόσωπος των Αντιστασιακών στους Γερμανούς κατακτητές Δημήτρης Κουσκουσάκης.

Ακολούθησε αρχικά παρέλαση τμημάτων πολιτιστικών Συλλόγων και προσκόπων,  και ακολούθησαν μαθητικά και τέλος άψογα Στρατιωτικά τμήματα.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός και Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, που στο τέλος της παρέλασης τόνισε ότι ο πατριωτισμός στις μέρες μας είναι συνώνυμος της ευθύνης για τον τόπο, που αυτή τη στιγμή η παρούσα Κυβέρνηση προσπαθεί να τον βγάλει από την κρίση, με επιστροφή στην κανονικότητα.

Ανάλογες δηλώσεις, με έμφαση στον ενωτικό χαρακτήρα της επετείου του ΟΧΙ, έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος και ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο ενώ την ευθύνη διοργάνωσης της παρέλασης είχε η Περ. Ενότητα Χίου, η οποία όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος, στην προσπάθεια της να "ροκανίσει" το χρόνο προκειμένου να προσέλθει από τις Οινούσσες η Ακαδημία Πλοιάρχων,

(η οποία και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις) έδωσε εντολή να δημιουργηθούν κενά μεταξύ των τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Η έκπληξη της παρέλασης, το τραγούδι «Κορόϊδο Μουσολίνι» που όχι μόνο παιάνισε αλλά και τραγούδησε η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου.

Αποσπάσματα της παρέλαση δείτε εδώ. Ολόκληρη θα μεταδοθεί το απόγευμα και το βράδυ στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Κ. Γανιάρη
Στην εκφώνηση της παρέλασης οι Ειρ. Αναγνώστου με την Βαγγ. Αμέντα με την πολύπειρη Β. Κριτάκη, που δήλωσε ότι ήταν η τελευταία παρέλαση της οποίας είχε την ευθύνη από μεριάς Περ. Ενότητας
Για πρώτη φορά στην εξέδρα των επισήμων ο νέος Πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου Ευστάθιος Μερκούρης
Ο Αντιστασιακός Δημήτρης Κουσκουσάκης
Ο Διοικητής της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών Παντελής Βατούσης. Η Σχολή είχε την πλέον άψογη παρουσία

Σχετικά Άρθρα

25 – 26 Ιουλίου ο Πατριάρχης με το νέο Μητροπολίτη θα βρεθούν στην Τένεδο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής
Παρ, 03/07/2020 - 17:49

Το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχη.

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 - 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή τυ στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ίμβρου «ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές».

Πηγή: Tο Νησί