Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Πολύς κόσμος στην παρέλαση με το πιό θερμό χειροκρότημα στον Στρατό και την ΑΕΝ Οινουσσών

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 28/10/2019 - 13:54

Το θερμό χειροκρότημα για την άψογη παρουσία της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών συν το γεγονός ότι για πρώτη φορά, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, ήταν μεγαλύτερης διάρκειας τα κενά μεταξύ των τμημάτων από την ίδια την παρέλαση, είναι τα χαρακτηριστικά της φετινής κορύφωσης των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην οδό Δημοκρατίας.

Προηγήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Κ. Γαννιάρης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, όπου χειροκροτήθηκε θερμά ο εκπρόσωπος των Αντιστασιακών στους Γερμανούς κατακτητές Δημήτρης Κουσκουσάκης.

Ακολούθησε αρχικά παρέλαση τμημάτων πολιτιστικών Συλλόγων και προσκόπων,  και ακολούθησαν μαθητικά και τέλος άψογα Στρατιωτικά τμήματα.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός και Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, που στο τέλος της παρέλασης τόνισε ότι ο πατριωτισμός στις μέρες μας είναι συνώνυμος της ευθύνης για τον τόπο, που αυτή τη στιγμή η παρούσα Κυβέρνηση προσπαθεί να τον βγάλει από την κρίση, με επιστροφή στην κανονικότητα.

Ανάλογες δηλώσεις, με έμφαση στον ενωτικό χαρακτήρα της επετείου του ΟΧΙ, έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος και ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο ενώ την ευθύνη διοργάνωσης της παρέλασης είχε η Περ. Ενότητα Χίου, η οποία όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Μπουγδάνος, στην προσπάθεια της να "ροκανίσει" το χρόνο προκειμένου να προσέλθει από τις Οινούσσες η Ακαδημία Πλοιάρχων,

(η οποία και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις) έδωσε εντολή να δημιουργηθούν κενά μεταξύ των τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Η έκπληξη της παρέλασης, το τραγούδι «Κορόϊδο Μουσολίνι» που όχι μόνο παιάνισε αλλά και τραγούδησε η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου.

Αποσπάσματα της παρέλαση δείτε εδώ. Ολόκληρη θα μεταδοθεί το απόγευμα και το βράδυ στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

Ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Κ. Γανιάρη
Στην εκφώνηση της παρέλασης οι Ειρ. Αναγνώστου με την Βαγγ. Αμέντα με την πολύπειρη Β. Κριτάκη, που δήλωσε ότι ήταν η τελευταία παρέλαση της οποίας είχε την ευθύνη από μεριάς Περ. Ενότητας
Για πρώτη φορά στην εξέδρα των επισήμων ο νέος Πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου Ευστάθιος Μερκούρης
Ο Αντιστασιακός Δημήτρης Κουσκουσάκης
Ο Διοικητής της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών Παντελής Βατούσης. Η Σχολή είχε την πλέον άψογη παρουσία

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/12/2019 - 14:09

Ξεκινά από την Δευτέρα η «εβδομάδα αγάπης» του Δήμου Χίου στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας Γιώργο Πατεριμό και την σύμβουλο του δημάρχου Χίου Μαριέττα Παππά, οι πολίτες της Χίου θα έχουν την ευκαιρία από την Δευτέρα μέχρι τη Παρασκευή να δωρίσουν, παιχνίδια, τρόφιμα και φάρμακα για όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του δήμου αλλά και συλλόγους.

«Σε καθέναν από τους τέσσερις οικίσκους που έχουμε τοποθετήσει στην πλατεία θα μπορούν οι πολίτες να αφήνουν παιχνίδια, τρόφιμα, φάρμακα αλλά και βιβλία», ανέφερε η κ. Παππά, συμπληρώνοντας  ότι ειδικά η τελευταία  δράση είναι ανταποδοτική δηλαδή κάποιος θα μπορεί να αφήσει ένα βιβλίο και να πάρει ένα άλλο.

Στους οικίσκους θα στεγάζονται οι κοινωνικές δομές του δήμου Χίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, που σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς, θα προχωρούν σε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών δίνοντας με την σειρά τους το δικό τους χριστουγεννιάτικο μήνυμα αγάπης.