Προσφορές από δωρητές για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοση της Παθολογικής

Το φθινόπωρο εκτιμά η Δ/τρια του Νοσοκομείου Χίου πως θα λειτουργήσει η κλινική στις νέες εγκαταστάσεις
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Τετ, 13/04/2022 - 15:21
Ηχητικό απόσπασμα: 

Σε ιδιώτες κατέφυγε η διοίκηση του «Σκυλίτσειου» για να καλυφθούν τα έξοδα  που απαιτούνται για να εκτελεστούν τα απαραίτητα έργα στο νοσοκομείο Χίου ώστε να «κουμπώσει» με το υπόλοιπο σύστημα η νέα Παθολογική και να καταστεί λειτουργική.

Θέλοντας να αποφύγει τις χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου, με στόχο όταν παραδοθεί από τον ανάδοχο το κτίριο της παθολογικής -εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει τον Ιούνιο- να είναι έτοιμες και όλες οι άλλες υποδομές, όπως ανέφερε στο Ράδιο – ΑΛΗΘΕΙΑ η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, απευθύνθηκε σε ιδιώτες δωρητές και εξασφαλίστηκαν ήδη 55.000 ευρώ.

Για τα πρώτα 10.000 ευρώ ήταν -για μια ακόμα φορά- άμεση η ανταπόκριση του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκου, μέσω του ταμείου του αντιφυματικού αγώνα, ενώ 45.000 ευρώ θα δοθούν και από έναν δωρητή -τον κο Λεωνίδα, όπως είπε- ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Αν χρειαστούν κι άλλα χρήματα θα τα αναζητήσουμε ή από δωρητές ή από ίδιους πόρους του Νοσοκομείου», τόνισε η κα Κανταράκη αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας κρούσης και περιφέρεια Β. Αιγαίου. Θυμίζουμε ότι το θέμα έγινε γνωστό χθες μέσα από δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χίου, Π. Βρουλή, ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή της περιφέρειας με το ποσό των 80.000 ευρώ.

Το έργο, όπως εξήγησε η Δ/τρια, θα εκτελεστεί με το υπάρχον τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου και με εργολαβίες.

Στο ερώτημα γιατί αυτό δεν έγινε νωρίτερα, επισημάνθηκε ότι επειδή στην πορεία του έργου της παθολογικής άλλαξαν πολλά δεδομένα, ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο του έργου πριν από 1,5 εβδομάδα για τις νέες απαιτήσεις και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βρουν λύση. Για παράδειγμα, είπε, κάποια δίκτυα θα περνούσαν από την παλιά παθολογική η οποία όμως αντιμετώπισε τα γνωστά προβλήματα και τώρα αναγκαστικά θα γίνουν νέες συνδέσεις.

Στις εργασίες που πρέπει να γίνουν αναφέρθηκε ο Βασίλης Σεζένιας από την υποδιεύθυνση τεχνικού του Νοσοκομείου.

Σ’αυτές περιλαμβάνονται τα δίκτυα ιατρικών αερίων, η στεγανοποίηση - υγρομόνωση των δωμάτων, η αντικατάσταση της κεντρικής αποχέτευσης, το στήσιμο νέου λεβητοστασίου που θα καλύπτει περισσότερα κτίρια .

Κατά τον ίδιο πρόκειται για έργα που δεν θα απαιτήσουν πολύ χρόνο και θα εκτελούνται παράλληλα με το έργο της παθολογικής, ώστε όταν παραδοθεί να γίνουν και οι συνδέσεις.

«Είναι η στιγμή και η σειρά που πρέπει να γίνουν τα έργα αυτά,  που δεν μας επέτρεψε να το κάνουμε νωρίτερα», κατέληξε ο κος Σεζένιας.

Λειτουργία της Παθολογικής το Φθινόπωρο;

Η κα Κανταράκη απάντησε και στο βασικό ζητούμενο που αφορά το χρόνο που θα μπορέσει να λειτουργήσει πλέον η Παθολογική Κλινική στις νέες εγκαταστάσεις, γιατί ακόμα κι αν παραδοθεί το έργο τον Ιούνιο είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει άμεσα να χρησιμοποιηθεί.

«Θέλω να είμαι ρεαλίστρια. Αυτό θα γίνει ότι μπει και ο εξοπλισμός, δηλαδή το φθινόπωρο, πιθανά τον Οκτώβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

prosfores_apo_dorites_gia_na_paradothei_stin_ora_tis_i_pathologiki_kliniki

Σχετικά Άρθρα