Πρώτος Εορτασμός της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρα Πλάτωνα

Τετ, 11/05/2022 - 06:42

Το Σάββατο 14 Μαίου και την Κυριακή 15 Μαίου, με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα τελεστεί ο Πρώτος Εορτασμός της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρα Πλάτωνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου:

Το Σάββατο 14/5 στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στην σκοτεινή φυλακή όπου κρατήθηκαν οι Ιερομάρτυρες Μητροπολίτης Πλάτωνας και Αρχιδιάκονος Μακάριος Γαρρής.

Στις 7:00 μ.μ. της ίδιας ημέρας θα τελεστεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βροντάδου όπου μαρτύρησε την Μ. Πέμπτη του 1822, ο ιερομάρτυρας Σταμάτιος Χαρτουλάρης.

Στον Εσπερινό θα χοροστατήσουν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος.

Ακολούθως την Κυριακή 15/5 θα τελεστεί Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου ενώ θα ακολουθήσει πάνδημη λιτανεία των Ιερών Εικόνων και των τιμίων λειψάνων των Ιερομαρτύρων καθώς και του Αγίου Ισιδώρου στην πόλη της Χίου ενώ θα ακολουθήσει τέλεση αρτοκλασίας στη μέση της Πλατείας Νικολάου Πλαστήρα.

Σχετικά Άρθρα