Προτροπή για περιορισμό εκδηλώσεων και τήρηση μέτρων, λόγω κορωνοϊού

Κοινή δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Παντελή Βρουλή και Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριου Ντουρουντού, που αναφέρεται και στους ελέγχους για συνωστισμό και κατ' οίκον περιορισμό
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 29/07/2021 - 13:05
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στο τρίπτυχο περιορισμός προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων με τήρηση των μέτρων σε όσες γίνονται, εντατικοποίηση των ελέγχων όπου υπάρχει συνωστισμός και επιτήρηση του κατ'οίκον περιορισμού για όσους είναι θετικοί στον κορωνοϊό, επικεντρώνεται κοινή δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Παντελή Βρουλή και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριου Ντουρουντού.

Η δήλωση γίνεται δύο 24ωρα μετά τις καταγγελίες Βρουλή ότι κυρίως στα χωριά θετικοί στον κορωνοϊό κυκλοφορούν, χωρίς έλεγχο.

Όπως είπε ο ίδιος πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια", «είναι κατανοητό ότι τώρα κάποιες εκδηλώσεις δεν μπορούν να αναβληθούν, αλλά σε όσες γίνουν πρέπει να τηρούνται τα μέτρα (μάσκες, αποτάσεις κ.λπ.)», ενώ συνέστησε από τώρα σε συλλόγους και φορείς αυτοδιοίκησης μετά τον δεκαπενταύγουστο να μειώσουν τις εκδηλώσεις.

Ακολουθεί αναλυτικά η κοινή δήλωση Βρουλή - Ντουρουντού:

«Λόγω του νέου κύματος της πανδημίας και την σημαντικά ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid – 19 που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά του Β. Αιγαίου, θεωρούνται αναγκαία τα ακόλουθα:

1. Να καταβληθεί, προς αποφυγή του συνωστισμού και όπου αυτό είναι εφικτό, κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν μέχρι την 15η Αυγούστου 2021 από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τους λοιπούς Πολιτιστικούς Συλλόγους. Σε αντίθετη περίπτωση, η ακριβής τήρηση των προβλεπόμενων από τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

2. Συνεχής και αδιάλειπτη διενέργεια ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία σε όλους τους χώρους όπου διαπιστώνεται συνωστισμός.

3. Συστηματική εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία του μέτρου επιτήρησης του κατ’ οίκον περιορισμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς της covid - 19.

Παρακαλούμε τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, όπως άλλωστε έπραξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να ανταποκριθούν θετικά στην εφαρμογή των μέτρων.

 

 

 

 

 

protropi_gia_periorismo_ekdiloseon_kai_tirisi_metron_logo_koronoioy

Σχετικά Άρθρα