

Να εμβολιαστούν ώστε να θωρακιστούν έναντι του κορωνοϊού αλλά και να περιορίσουν την όποια πιθανότητα υπάρχει να τεθούν εκτός εργασίας όντες ανεμβολίαστοι, προέτρεψε τους συναδέλφους του ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Χίου, Κώστας Μπογιατζής.
Όπως είπε, η πληροφόρηση που υπάρχει από την Ομοσπονδία τους αναφέρει ότι είναι πιθανόν το επόμενο διάστημα -όταν η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής θα γίνεται μόνο σε εσωτερικούς χώρους- να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους μουσικούς.
Σήμερα το σωματείο τους τοπικά αριθμεί περί τα 200 μέλη και όπως είπε ο κος Μπογιατζής εκτιμά ότι 3 στους 10 παραμένουν ανεμβολίαστοι.
«Ο κλάδος μας έχει πληγεί σημαντικά, δεν υπάρχει περιθώριο για νέες περιπέτειες», σχολίασε και ανέφερε ότι ακόμη και αυτοί που δούλεψαν το καλοκαίρι ήταν σαφώς λιγότεροι από προηγούμενα χρόνια και τα μεροκάματά τους ήταν πολύ πιο χαμηλά.