Πύργος και Δήμος Χίου τίμησαν τον ευεργέτη Νίκο Λώ

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 14/08/2023 - 14:52

Προσέφερε, μόνο προσέφερε, αθόρυβα και ουσιαστικά.

Και όταν το Πυργί, το αγαπημένο του Πυργί, το χωριό του έρωτα του, του Εμπορειού, ζητούσε γήπεδο το είχε.

Και όταν η Χίος ζητούσε Πανεπιστημιούπολη, αγόραζε μαζί με άλλους τα Ταμπάκικα, ανεξάρτητα αν η δωρεάν του πήγε "άνεμο των ανέμων" 

Τέλος, όταν η Χίος ζήτησε Ναυτικό Μουσείο και εκεί έβαλε ενεξίτηλα την σφραγίδα του.

Ο Νίκος Λως ήταν αυτός, ο πολλές φορές αφανής ευεργέτης και αυτός τιμήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, σε μια λιτή τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του, στο γήπεδο του Πυργίου από τον Πύργο και τον Δήμο Χίου, που κάλυψε την δαπάνη της προτομής.

Παρούσα η Δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Στ. Κάρμαντζη και τα εγγόνια του δωρητή καθώς και μαζί με την διοίκηση του Πύργου πολλοί χωριανοί.

Ακολούθησε φιλικό παιχνίδι του Πύργου με παλαιμάχους της ομάδας.

Σχετική με την τιμή στον αείμνηστο Νίκο Λω είναι η παρακάτω ανακοίνωση της ομάδας.

"Θεωρήσαμε χρέος μας να τιμήσουμε τον άνθρωπο που στήριξε την ομάδα του ΠΥΡΓΟΥ και το χωριό μας και έγινε πρότυπο και παράδειγμα προσφοράς και ευεργεσίας για τον τόπο μας.

Ο Νικόλαος Κ. Λως υπήρξε μεγάλος ευεργέτης για το Πυργί και τους κατοίκους του. Με δική του χρηματοδότηση κατασκευάστηκε το αθλητικό στάδιο στο Πυργί ,που αποτελεί την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού μας και χώρο άθλησης και αναψυχής Πυργούσων, επισκεπτών του χωριού αλλά και κατοίκων των γύρω χωριών.

Εκτός από αυτό , όλα τα χρόνια προσέφερε με διάφορους τρόπους στον τόπο. Με δαπάνη του διαμορφώθηκε ο χώρος του Μαύρου Γιαλού , έξω από τη βίλα διαμονής του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αγοράστηκε απορριματοφόρο για την Κοινότητα Πυργίου, αγοράστηκαν τα έπιπλα του Κοινοτικού Γραφείου , έγιναν δωρεές προς το Κέντρο Υγείας Πυργίου και άλλα πολλά. Ανελλιπώς συνέδραμε οικονομικά την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού ,έτσι ώστε αυτή να λειτουργεί απρόσκοπτα. Η υπομνηστική προτομή του στο χώρο του Σταδίου Λω είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής που του οφείλαμε πολλά χρόνια τώρα.

Παράλληλα το Τοπικό συμβούλιο Πυργίου ομόφωνα αποφάσισε να ονοματοδοτηθεί η πλατεία στο λιμάνι του Εμπορειού προς τιμήν του αειμνήστου Νικολάου Κ.Λω. Δε λησμονούμε και δε πρέπει να λησμονήσουμε ποτέ αυτούς που υπηρέτησαν την φιλοπατρία, τον πολιτισμό, τα όνειρα της νέας γενιάς.Ας είναι αιωνία η μνήμη του!"

 

Σχετικά Άρθρα