Χίος, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου

Σαράντα κιλά φρέσκα ψάρια κληρώθηκαν και μοιράστηκαν στους τυχερούς

Τρικούβερτο γλέντι, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Χίου.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 27/01/2019 - 07:29

Όμορφα, χαρούμενα, λεβέντικα και με καλή καρδιά έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους οι Ερασιτέχνες Αλιείς Χίου, μ' ένα γλέντι τρικούβερτο στο Κοσμικό Κέντρο ''Χάραμα'', το βράδυ του Σαββάτου 26-1-2019. Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Χίου έδωσε φέτος σαράντα κιλά φρέσκα ψάρια, που μοιράστηκαν στους εικοσιπέντε τυχερούς που ανέδειξε η λαχειοφόρος κλήρωση μετά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Στην παράλληλη κλήρωση που έγινε για το καθιερωμένο ετήσιο δώρο που προσφέρει ο Σύλλογος στα μέλη του και φέτος ήταν ένας χρυσός σταυρός, ο τυχερός που τον κέρδισε ήταν ο Λάμπρος Κοκοκύρης από το Καστέλλο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χίου και η Κεντρική Λιμενάρχης του νησιού. Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν τα κατάφερε να παρευρεθεί ασθενεί και έστειλε τους χαιρετισμούς του με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου Παντελή καμπούρη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Χίου Δημήτρης Φαράκλας, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Αικατερίνης, ο Γραμματέας Παντελής Ρούλης, ο Έφορος Παναγιώτης Σταματέλος και ο Ταμίας Τάκης Φουρτούνας που διεξήγαναν τις κληρώσεις και τα διαδικαστικά της εκδήλωσης, ευχήθηκαν σε όλους μια καλή χρονιά με υγεία και να ξανανταμώσουμε του χρόνου με καλή καρδιά!

Οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου το γλέντησαν για τα καλά με το Γιάννη Μπουσέκα στο τραγούδι-που είχε καιρό να εμφανιστεί γιατί έλειπε στη  Αμερική- κι όλοι ευχαριστήθηκαν και απόλαυσαν το ξεχωριστό και ξεκάθαρα Χιώτικο ρεπερτόριο και μουσικό γλέντι που σήκωσε και ξεσήκωσε στην πίστα μικρούς και μεγάλους, με τον ''καπετάν Αντρέα Ζέπο'' και την ''Άγια Θοδωρήτισσα που όλοι την αγαπούνε''. Ο Σωτήρης Παπαχρηστόπουλος στο μπουζούκι, ο Βασίλης Κάρματζης στο Κλαρίνο, ο Γιάννης Στογιάννος στο Αρμόνιο και ο Μιχάλης Βούκουνας στα Ντραμς, ο καθένας με την ξεχωριστή δεξιοτεχνία του κράτησαν το κέφι αναμμένο μέχρι τα ξημερώματα.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση οικονομική ενίσχυση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, όπως και κάθε φορά τα έσοδα των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Χίου, διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/02/2019 - 20:23

Στην Παναγία στα Λουτρά στην Βολισσό μας ξεναγεί το Σάββατο μετά τα δελτία ειδήσεων και την Κυριακή στις 5.00 μ.μ. η εκπομπή "Ομορφη και παράξενη πατρίδα" στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

H εκπομπή προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2012 γιατί όπως γράφαμε και τότε "Χωριά δεν είναι μόνο η ερημιά, τα άδεια σπίτια, τα εμβάσματα απ’ το εξωτερικό, είναι και το κέφι και η ζωή που απομένει, ένα με το τοπίο, που ακόμα κι όταν πληγώνεται απ’ τη φωτιά και την καταστροφή, επιστρέφει, αντιστέκεται, σκάει βλαστούς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Παναγία στα Λουτρά, στη Βολισσό.

Μια μικρή πινακίδα δεξιά απ’ το σταυροδρόμι, μετά το «Οινοποιείο Κεφάλα» και πάλι δεξιά, πάντα στον περιφερειακό δρόμο της αρχόντισσας των βορειοχώρων, οδηγεί μετά από ένα μακρύ χωματόδρομο στην Παναγία των Μύλων, όπως είναι το άλλο όνομα της περιοχής, που σήμερα, όπως λένε οι παλιοί, δε θυμίζει τίποτα απ’ το χθες, αφού οι πυρκαγιές την κατέστρεψαν, πάντως όχι ολοκληρωτικά.