Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

Σαράντα κιλά φρέσκα ψάρια κληρώθηκαν και μοιράστηκαν στους τυχερούς

Τρικούβερτο γλέντι, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Χίου.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 27/01/2019 - 07:29

Όμορφα, χαρούμενα, λεβέντικα και με καλή καρδιά έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους οι Ερασιτέχνες Αλιείς Χίου, μ' ένα γλέντι τρικούβερτο στο Κοσμικό Κέντρο ''Χάραμα'', το βράδυ του Σαββάτου 26-1-2019. Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Χίου έδωσε φέτος σαράντα κιλά φρέσκα ψάρια, που μοιράστηκαν στους εικοσιπέντε τυχερούς που ανέδειξε η λαχειοφόρος κλήρωση μετά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Στην παράλληλη κλήρωση που έγινε για το καθιερωμένο ετήσιο δώρο που προσφέρει ο Σύλλογος στα μέλη του και φέτος ήταν ένας χρυσός σταυρός, ο τυχερός που τον κέρδισε ήταν ο Λάμπρος Κοκοκύρης από το Καστέλλο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χίου και η Κεντρική Λιμενάρχης του νησιού. Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δεν τα κατάφερε να παρευρεθεί ασθενεί και έστειλε τους χαιρετισμούς του με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου Παντελή καμπούρη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Χίου Δημήτρης Φαράκλας, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Αικατερίνης, ο Γραμματέας Παντελής Ρούλης, ο Έφορος Παναγιώτης Σταματέλος και ο Ταμίας Τάκης Φουρτούνας που διεξήγαναν τις κληρώσεις και τα διαδικαστικά της εκδήλωσης, ευχήθηκαν σε όλους μια καλή χρονιά με υγεία και να ξανανταμώσουμε του χρόνου με καλή καρδιά!

Οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου το γλέντησαν για τα καλά με το Γιάννη Μπουσέκα στο τραγούδι-που είχε καιρό να εμφανιστεί γιατί έλειπε στη  Αμερική- κι όλοι ευχαριστήθηκαν και απόλαυσαν το ξεχωριστό και ξεκάθαρα Χιώτικο ρεπερτόριο και μουσικό γλέντι που σήκωσε και ξεσήκωσε στην πίστα μικρούς και μεγάλους, με τον ''καπετάν Αντρέα Ζέπο'' και την ''Άγια Θοδωρήτισσα που όλοι την αγαπούνε''. Ο Σωτήρης Παπαχρηστόπουλος στο μπουζούκι, ο Βασίλης Κάρματζης στο Κλαρίνο, ο Γιάννης Στογιάννος στο Αρμόνιο και ο Μιχάλης Βούκουνας στα Ντραμς, ο καθένας με την ξεχωριστή δεξιοτεχνία του κράτησαν το κέφι αναμμένο μέχρι τα ξημερώματα.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση οικονομική ενίσχυση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, όπως και κάθε φορά τα έσοδα των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Χίου, διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σχετικά Άρθρα

Στις 25 Αυγούστου η εκκίνηση στα Θυμιανά
Τετ, 21/08/2019 - 15:16

 

Πάνω από 800 υπολογίζεται να είναι φέτος οι συμμετοχές στον 8ο ημιμαραθώνιο που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας, στις 25 Αυγούστου, γεγονός που λειτουργεί και τουριστικά, αφού κάποιοι από τους εκτός Χίου δρομείς (που μπορεί να ξεπερνούν και τους 500) επιλέγουν να συνδυάσουν τον αγώνα με ολιγοήμερες διακοπές στο νησί με την παρέα ή την οικογένειά τους.

 Δρομείς από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Κρήτη, το Αγρίνιο, τη Θήβα, τα Γρεβενά τη Λάρισα κι αλλού,  καθώς και από 23 χώρες του εξωτερικού (Ρωσία, Βέλγιο, Αλβανία κ.α.) αλλά και με μεγάλη συμμετοχή από την Τουρκία (τουλάχιστον 180 με 200 άτομα), θα πάρουν μέρος στον ημιμαραθώνιο  που θα ξεκινήσει από τα Θυμιανά διανύοντας την εκπληκτική διαδρομή εντός του πανέμορφου και μοναδικού Κάμπου.

Ο ημιμαραθώνιος έχει γίνει εξαγώγιμο προϊόν για το νησί, όμως οι διοργανωτές, όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας, Νικήτας Ντάτης, βλέπουν τις αντοχές τους να εξαντλούνται και εκτιμούν  θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη στήριξη και συντονισμός και από άλλους παράγοντες στο νησί, εκτός του Δήμου και της Περιφέρειας (έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την φετινή απουσία του Επιμελητηρίου).

Όπως  σημείωσε ο κος Ντάτης θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί μια παγχιακή επιτροπή για τον αγώνα, αν θέλουμε να τον δούμε... να τρέχει ακόμη περισσότερο, και γιατί όχι, να μπορεί να φτάνει και στις 3.000 συμμετοχές, όπως γίνεται σε άλλες περιοχές.

Οι αγώνες στους οποίους θα μπορέσουν να λάβουν μέρος οι δρομείς  είναι 4 και συγκεκριμένα ο ημιμαραθώνιος των 21 χλμ., τα 10,5 χλμ. τα 5 χλμ. και 1,5 χλμ. για παιδιά.

Οι συμμετέχοντες από την Παρασκευή θα μπορούν να λάβουν στο δημαρχείο την τσάντα τους και το μπλουζάκι τους (10-1 το πρωί και 7 με 9 το απόγευμα), διανομή που θα συνεχιστεί και το Σάββατο (10-1 το πρωί και 7-8 το απόγευμα), ενώ έχουν προγραμματιστεί ξενάγηση στο citrus και πάστα πάρτι το βράδυ του Σαββάτου.