Χίος, Τρίτη 21 Μαΐου

Σε 10 σημεία κάδοι ανακύκλωσης τηγανέλαιων

Σε Χίο, Βροντάδο και Θυμιανά
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 23/04/2019 - 13:10

Mε την πιλοτική τοποθέτηση κάδων συλλογής βιορευστών (τηγανέλαιων) σε 10 σημεία στην πόλη της Χίου, στον Βροντάδο και τα Θυμιανά, διευρύνεται ο κύκλος της ανακύκλωσης στο Δήμο Χίου.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης, ευελπιστούν στην ανταπόκριση του κόσμου για να επεκταθεί το δίκτυο και των συγκεκριμένων κάδων σε όλο το νησί.

Οι δέκα κάδοι για τα τηγανέλαια έχουν τοποθετηθεί σε Δασκαλόπετρα-Παναγία Μούτσαινα - Άγιο Γεώργιο Βροντάδο -Δημοτικό χώρο στάθμευσης Καλουτά, Έυοδο, Ράμνης , Φάρκαινα-Εργατικές κατοικίες Ευρετής- Δημοτικό Κήπο Χίου-Άγιο Ευστράτιο στα Θυμιανά.

Οι πολίτες πρέπει να συγκεντρώνουν τα τηγανέλαια σε μπουκάλια νερού 1,5 λίτρου και στα μπιτόνια 4 λίτρων όπως για παράδειγμα αυτά του απιονισμένου νερού.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία», διευκρίνισε ο Γ. Μπελέγρης, «δεν έχει καμία σχέση με τη μονάδα στην Λαγκάδα.  Ο Δήμος έχει σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο, στον οποίο θα καταλήγουν οι ποσότητες που θα συγκεντρώνονται».

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 21/05/2019 - 17:50

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου πραγματοποιήθηκε η καταληκτική συνάντηση όλων των Σχολών Γονέων της Ι. Μ. Χίου για το ιεραποστολικό έτος 2018-2019.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος απηύθυνε πατρικό και πνευματικό λόγο αναφερόμενος στην σύγχρονη πραγματικότητα. Χρησιμοποιώντας πολλά περιστατικά και μαρτυρίες ανθρώπων της εποχής μας, έδειξε την ανάγκη η οικογένεια να γίνει πράγματι "κατ' οἴκον ἐκκλησία". Μεταξύ άλλων είπε: "Σήμερα έχει αλλοιωθεί το νόημα των λέξεων... μέχρι τώρα όταν λέγαμε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ήταν αυτονόητο ότι σκεφτόμασταν έναν πατέρα, μία μητέρα και τα παιδιά τους... τώρα θέλουν να το αλλάξουν κι αυτό... Πολλοί γονείς δίνουν στα παιδιά τους τα πάντα αλλά όχι τα πιο απαραίτητα... Στο σπίτι που δεν μπαίνει ο Χριστός μπαίνει ο ψυχίατρος... Περισσότερο να μιλάμε στο Χριστό για τα παιδιά από το να μιλάμε στα παιδιά για το Χριστό (στις περιπτώσεις κυρίως που αντιδρούν)... Τα νέα ζευγάρια να ξεκινάνε τη ζωή τους μέσα στην εκκλησία κάτω από τον Παντοκράτορα για να χτίσουν μια εκκλησία μέσα στο σπίτι τους... "

Στο τέλος της ομιλίας του δοξολόγησε τον Άγιον Θεό που μας αξίωσε να ολοκληρώσουμε για την φετινή χρονιά τις συναντήσεις των Σχολών Γονέων, ευχαρίστησε όλους τους διοργανωτές και ομιλητές της φετινής χρονιάς και απένειμε αναμνηστικά διπλώματα και βιβλία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι Σχολές Γονέων λειτούργησαν για έκτη συνεχή χρονιά, στις ενοριακές αίθουσες α) του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας πόλεως Χίου, β) του Ι.Ν.Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου καὶ γ) του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Νενήτων. Συνολικά οι εγγεγραμμένοι ήταν περί τους 170.

Από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως