Σε περιπέτειες η "βόρεια" παράκαμψη της πόλης;

8 μήνες ο Δήμος και ο ανάδοχος του έργου περιμένουν να καθαρογραφεί απόφαση του Εφετείου Μυτιλήνης για να ξεκινήσει η κατασκευή της!
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 12/05/2022 - 15:31
Ηχητικό απόσπασμα: 

Οι καθυστερήσεις στον τρόπο λειτουργίας υπηρεσιών δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο την πορεία έργων, όπως αυτό της παράκαμψης της πόλης από την οδό Καλουτά προς την οδό Ράμνης (κατά μήκος του χειμάρρου Αγ. Ειρήνης), ανέφερε σήμερα από το Ράδιο "Αλήθεια", ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χίου, Γιάννης Ξενάκης.

Πρόκειται για έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης (έως τέλος του 2023, όπως είπε), που έχει ανάδοχο, ο οποίος περιμένει μήνες για να εγκατασταθεί στο εργοτάξιο κι αυτό γιατί δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση για τις τιμές απαλλοτρίωσης του Εφετείου Μυτιλήνης.

“Περιμέναμε να γίνει το δικαστήριο. Μετά από δύο αναβολές, έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου και 8 μήνες τώρα περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση! Χωρίς την απόφαση δεν μπορούν να μπουν να χρήματα στο Παρακαταθηκών για τους ιδιοκτήτες και δεν μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος, που σκοπεύει να στείλει επιστολή στον υπουργό, αφού οι μέχρι τώρα οχλήσεις του, σε προφορικό επίπεδο, στην αρμόδια υπηρεσία -όπως είπε- δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος ήταν ο κος Ξενάκης και με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, το οποίο, όπως ανέφερε, έχει να συνεδριάσει από τις 3 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν αποφάσεις που αφορούν έργα όπως το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη αλλά και το “Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο”.

“Αυτούς τους τρεις μήνες επηρεάζεται η ζωή στο κέντρο της πόλης, επειδή δεν λαμβάνονται αποφάσεις και η οδός Πασπάτη δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία”, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Θυμίζουμε ότι στην Πασπάτη έχει βρεθεί ένα ρωμαϊκό ψηφιδωτό, την αποκόλληση του οποίου έχει ζητήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, κάτι για το οποίο όμως πρέπει να αποφασίσει -θετικά ή αρνητικά- το Τοπικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων.

8_mines_stin._anamoni_gia_na_katharografei_i_apofasi_gia_to_dromo_tis_ag_eirinis

Σχετικά Άρθρα