Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Σε ύφεση η φωτιά στον πρώην σκουπιδότοπο

ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 13/09/2019 - 14:51

Πυρκαγιά, πιθανά από κεραυνό, εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του παλιού σκουπιδότοπου.

Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και εθελοντικές ομάδες προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τα δυο μέτωπα.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν και πέτυχαν να ελέγξουν το μέτωπο που είχε κατεύθυνση προς την περιοχή των Αγίων Σαράντα και της Παφυλλίδας, ενώ ένα άλλο μέτωπο είχε φτάσει κοντά στο δασάκι της Αγίας Άννας στην περιοχή του φράγματος Κόρης Γεφύρι.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και δυνάμεις του στρατού ενώ αποφασίστηκε η διάνοιξη δρόμων περιμετρικά του μετώπου που σιγόκαιγε στην περιοχή του πρώην σκουπιδότοπου προκειμένου να ελεχθεί.

Να σημειώσουμε ότι ενώ αρχικά το πρωί εμφανίστηκε το πυροσβεστικό ελικόπτερο και έκανε ρίψεις, λίγο αργότερα αποσύρθηκε από την επιχείρηση με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ζημιά στον κάδο του.

Η πυρκαγιά, αν και σε ύφεση, δημιουργεί ανησυχία καθώς οι ήδη ισχυροί άνεμοι θα ενταθούν ακόμη περισσότερο, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος πριν το βράδυ.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 18:09

Το έργο αποκάλυψης των μπαβέδων στην αρχή της οδού Ράλλη ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Σίγουρα προηγήθηκαν μελέτες και σίγουρα ο συντονισμός Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τεχνικών δεν είναι κάτι απλό.

Όλοι βεβαίως περιμένουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αφού σιγά – σιγά αποκαλύπτεται αυτό που βλέπουμε αιώνες σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις, ότι η κοσμοπολίτικη Χίος ήταν στρωμένη σε πολλά σημεία της με μπαβέδες, που πρέπει όλοι να αποκαλυφθούν, όπως και όλο το ιστορικό κέντρο πρέπει να πεζοδρομηθεί.

Στο μεταξύ όμως και η ζωή της πόλης και της οδού Ράλλη δεν μπορεί να σταματήσει και η ασφάλεια των οδηγών δικύκλων κυρίως, δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο.

Η εικόνα της οδού είναι χαρακτηριστική. Παρά τα… μπαλώματα με άσφαλτο ή το στρώσιμο με χαλίκι άνθρωποι κινδυνεύουν καθημερινά.

Νομίζομε ότι απαιτείται να δοθεί μια ημερομηνία λήξεως της ολοκληρώσεως του έργου, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, γιατί να ξηλωθεί για παράδειγμα όλη ο οδός Ράλλη θα την κλείσουμε την… εικοσαετία!