Χίος, Κυριακή 25 Αυγούστου

Σεισμόπληκτη... η Μαιευτική Κλινική

Αύριο στις 11 το πρωί άσκηση εκκένωσης στο Νοσοκομείο Χίου
Πέμ, 18/04/2019 - 15:45

Το κτήριο της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου είναι εκείνο που θα πληγεί από σεισμό, βάσει του σεναρίου της άσκησης που θα γίνει αύριο στο «Σκυλίτσειο».

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Κανταράκη η άσκηση μερικής εκκένωσης θα γίνει στις 11 το πρωί  με εφαρμογή των επιχειρησιακών ΣΧΕΔΙΩΝ «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» & «ΠΕΡΣΕΑΣ» και θα συμμετέχουν σ’ αυτήν το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως π.χ. η Πυροσβεστική, ο στρατός και η αστυνομία.

«Στόχος μας είναι να ελέγξουμε την ετοιμότητα αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων», επεσήμανε η κα Κανταράκη.

Βάσει σεναρίου από την Μαιευτική θα μεταφερθούν λεχώνες, βρέφη, ενώ θα υπάρχει και περίπτωση αντιμετώπισης χειρουργείου.

 

Σχετικά Άρθρα

Κλήθηκε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δύο περιστατικά
Σάβ, 24/08/2019 - 23:42
Παρά τη έγκαιρη μεταφορά ο 58χρονος κατέληξε

Οι τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και τα προβλήματα που δημιουργεί το γεγονός ότι το υπάρχον προσωπικό επαρκεί μόνο για μια βάρδια, φάνηκε και σήμερα στις 9.30 μ.μ. όταν το ασθενοφόρο κλήθηκε στην Αγία Ερμιόνη για ένα καρδιολογικό περιστατικό. Ενώ βάδιζε στο σημείο του συμβάντος σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στα Ταμπάκικα, όπου χτύπησε οδηγός δικύκλου και παρέμεινε στο σημείο, μέχρι να επιστρέψει το μοναδικό ασθενοφόρο από το πρώτο συμβάν και να τον παραλάβει.

Ευτυχώς τα τραύματα του δεν ήταν σοβαρά, αλλιώς δεν θα ήταν απίθανο να χάσει και τη ζωή του περιμένοντας στην άσφαλτο το ασθενοφόρο, 200 μέτρα από το Νοσοκομείο της Χίου!

Σημειώνεται ότι η νέα Κυβέρνηση υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με προσωπικό, τουλάχιστον για δύο ασθενοφόρα στην βάρδια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έκανε απολύτως τίποτα.