ΣΕΙΥΧ: Δείχνουμε την αλλυλεγγύη μας με κάθε τρόπο στους πυρόπληκτους

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Κυρ, 08/08/2021 - 16:28

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τους συναδέλφους του σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάθε Σωματείο, Πολιτιστικό ή Αθλητικό Σύλλογο, τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σε επαγρύπνηση να πάρει την κατάσταση στα χέρια του προστατεύοντας τα δάση, αγροτικές εκτάσεις, τον φυσικό μας πλούτο και συνεχίζει αναλυτικά:

«Παράλληλα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με όποιον τρόπο μπορούμε στους πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στο Εργατικό Κέντρο Χίου από Δευτέρα 9 Αυγούστου έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου τις ώρες 10:00 -12:00 και 18:00 - 19:00

Συγκεντρώνουμε: νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασνά, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978250438

Καλούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου να εξασφαλίσει χώρο στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου για να φιλοξενηθούν οι προσφορές των εργαζομένων.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του αποτελέσματος της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που ενισχύει την εμπορευματοποίηση της γης, την άναρχη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης εις βάρος του περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων και των περιουσιών τους.

Είναι υποκριτικές και προκλητικές οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού που "φορτώνει" για όλη αυτή την καταστροφή στην κλιματική αλλαγή, στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα και την «ατομική ευθύνη».

Λίγο καιρό νωρίτερα οι κυβερνώντες στις δικαιολογημένες ανησυχίες και παρεμβάσεις εργαζομένων, κατοίκων και συνδικάτων για τον κίνδυνο πυρκαγιών και τις μεγάλες ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχέδιο δήλωναν με έπαρση ότι «ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος».

Οι προτεραιότητες του αστικού κράτους καθορίζονται από το πρόγραμμα  πως θα μοιραστούν τα πακέτα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την «πράσινη ανάπτυξη».

Πως θα γίνουν «μπίζνες» στα βουνά και τα δάση για να κονομήσουν οι λίγοι.

Οι ανάγκες των πολλών, η ασφάλεια της ζωής τους, των κόπων μιας ζωής θυσιάζονται σε αυτό το σκοπό.

Η οργή είναι μεγάλη, χρειάζεται να μετατραπεί σε οργάνωση και δράση. Το κύριο είναι η ανθρώπινη ζωή.

Στο νησί μας χρειάζεται η μέγιστη ετοιμότητα και επαγρύπνηση γιατί μπροστά μας υπάρχουν δύσκολες μέρες. Ειδικά όταν όλες οι δυνάμεις επιχειρούν στα μεγάλα μέτωπα, με την υποστελέχωση που υπάρχει, είμαστε απροστάτευτοι!

Διεκδικούμε:

• Χωρίς καμιά καθυστέρηση να  παρθούν άμεσα μέτρα, να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

• Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

• Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς  κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.

• Να διασφαλιστεί  η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να  προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.

• Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.

• Η εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, η αποκατάσταση των υποδομών, η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, η άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους , απαιτούν άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία».

 

Σχετικά Άρθρα