ΣΕΣΝΟΧ: «Ασύμφορη η εκχώρηση σίτισης και φύλαξης σε ιδιώτες - εργολάβους»

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 21/09/2022 - 13:58

Την αντίθεση τους στην εκχώρηση των υπηρεσιών σίτισης και φύλαξης σε ιδιώτες του Νοσοκομείου Χίου, εξέφρασε το σωματείο εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο», σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννη Λαμπαδοχυτό η διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου «χρησιμοποιεί» σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα αντί να ανανεώσει τις συμβάσεις του προσωπικού σε σίτιση και φύλαξη - που λήγουν 30/09, να εκχωρεί τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε ιδιώτη.

«Η μελέτη που έχει γίνει δείχνει ότι η εκχώρηση σε ιδιώτη των υπηρεσιών αυτών έχει αυξημένο κόστος και αυτό είναι άδικο για τον φορολογούμενο πολίτη, ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα χρήματα αυτά μπορούσαν να δοθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών του νοσοκομείου προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Ξεχάστε το Nοσοκομείο που ξέρατε καθώς φθίνει και αυτό στο πλαίσιο μιας γενικότερης υποβάθμισης των δημοσίων νοσοκομείων», ανέφερε το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Κουτσοδόντης, ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσουράκης υπογράμμισε ότι η Διοίκηση του «Σκυλίτσειου» έπρεπε να ασκήσει πίεση προς υπουργείο Υγείας για να πείσει ότι η ανάθεση σε ιδιώτες - εργολάβους των υπηρεσιών σίτισης και φύλαξης είναι ασύμφορη.

 

asymfori_i_ekhorisi_sitisis_kai_fylaxis_se_idiotes_ergolavoys

Σχετικά Άρθρα