Σήμερα η απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου για το ΠΡΟΚΕΚΑ στο Μερσινίδι

Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 31/05/2017 - 12:32
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ημέρα εξελίξεων η σημερινή για το εάν θα λειτουργήσει – προσωρινά για 4 μήνες, όπως ζητά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνυπέγραψαν στο κοινό αίτημά τους στο Μητροπολίτη οι δύο τοπικοί Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Χίου- ΠΡΟΚΕΚΑ στο Μερσινίδι.

Σήμερα το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής, στο οποίο παρέπεμψε το αίτημα ο Μητροπολίτης Χίου, θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει και εν συνεχεία η απόφασή του θα κριθεί από τον Σεβασμιότατο, μόνο όσον αφορά της νομιμότητά της, όπως διευκρίνισε σε συνέντευξή του στο Ράδιο “Α” ο Δικηγόρος, Κώστας Βεργίνας.

“Η άποψη του Ηγουμενοσυμβουλίου δεν ήταν θετική αλλά δεδομένων των συνθηκών δέχθηκε να συζητήσει το θέμα. Δεν μπορώ να γνωρίζω την απόφασή του”, ανέφερε ο Κώστας Βεργίνας, και ανέφερε ότι  σε περίπτωση που το Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από 3 ιερομόναχους (υπάρχει και μια επιτροπή συμπαράστασης)δεχθεί την παραχώρηση θα γίνουν νέα συμβόλαια, θα μπουν όροι κι αυτή η συμφωνία δεν θα συνδέεται με εκείνη του προηγούμενου συμβολαίου παραχώρησης για το οποίο υπάρχει δικαστική διαδικασία σε εξέλιξη.

Μάλιστα η καταγγελία της προηγούμενης σύμβασης για την οποία πρωτόδικα είχε δικαιωθεί η Μονή, έχει εκδικαστεί και σε 2ο βαθμό και αναμένεται εντός των ημερών η έκδοση απόφασης για την οποία ο κ. Βεργίνας δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα διαφέρει από την πρωτόδικη.

Σχετικά Άρθρα