Στα ΚΕΠ για ταυτοποιήσεις ΑΜΚΑ - ΑΦΜ, για να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις των δικαιούχων
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 29/11/2017 - 14:53

Όταν ο ένας στους τρεις θα πάρει το κοινωνικό μέρισμα - δείγμα κι αυτό της φτωχοποίησης της κοινωνίας μας- αναμενόμενη η φρενίτιδα που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα από τους πολίτες που προχωρούν στην κατάθεση της αίτησής τους (έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο οι αιτήσεις πανελλαδικά), έλα όμως που και σ'αυτήν την περίπτωση δεν λείπουν τα προβλήματα. Ένα από τα συχνά προβλήματα είναι ότι σε κάποιους δεν ταυτοποιείται ο ΑΜΚΑ τους σε σχέση με το ΑΦΜ τους. Έτσι λοιπόν όσοι έχουν θέματα με τα προσωπικά τους στοιχεία και τους βγάζει πρόβλημα η πλατφόρμα, θα πρέπει να απευθύνονται στα ΚΕΠ.

Το γεγονός αυτός έχει οδηγήσει αρκετούς συμπολίτες μας και στα ΚΕΠ του Δήμου Χίου, με την Δ/ντρια, Λίτσα Λύκου, να σημειώνει ότι από το πρωί μέχρι και το απόγευμα η ροή είναι συνεχής.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Πότε θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα

Στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Real fm την Τετάρτη.

Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει «σε κάθε περίπτωση πριν από τα Χριστούγεννα» επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που επικαλέστηκε ο κ. Τζανακόπουλος, μέχρι σήμερα στις 10 το πρωί είχαν κατατεθεί 1.223.116 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί 527.593.

Οι αλλαγές για το κοινωνικό μέρισμα

Οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατφόρμα είναι οι ακόλουθες:

  • Το πρόβλημα με τα προστατευόμενα μέλη (σ.σ. σχετικά με τη συναίνεση)
  • Θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις
  • Θα μπορεί και ο φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αίτηση
  • Γίνονται διορθώσεις σε ΑΜΚΑ

 

Τα βήματα για την υποβολή της αιτησης

Ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και στο http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/merisma.html, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis.

Με την είσοδό στο σύστημα ζητείται επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ του ενδιαφερόμενου και συνεναιση του ιδίου στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά του/της, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων).

Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού.

Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο ο ενδιαφερόμενους είναι δικαιούχος ή συν-δικαιούχος. Προσοχή! Θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να εισάγει ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληρεί τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροί ο ενδιαφερόμενος τα κριτήρια ή όχι.

Για να καταστεί δικαιούχος πρέπει να πατήσει το κουμπί [Έγκριση -Συναίνεση]. Εάν πληροί τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2017, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.

ΣΤΑ ΚΕΠ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΜΚΑ–ΑΦΜ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΟΙΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Σχετικά Άρθρα