Στα σκαριά "ΚΕΠ Πρόνοιας" από το Δήμο Χίου

Τον Αύγουστο κατάθεση στο ΕΣΠΑ πρότασης για αναβάθμιση της Υπηρεσίας
Πέμ, 07/07/2016 - 15:12

Την ενίσχυση, αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας αξιοποιώντας τα εργαλεία του ΕΣΠΑ επιδιώκει η Δημοτική Αρχή Χίου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας και Παιδείας μέσα στον Αύγουστο ο Δήμος θα είναι έτοιμος να καταθέσει την πρόταση για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα, που θα αφορά στη δημιουργία ενός επί της ουσίας Κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών για ζητήματα προνοιακού χαρακτήρα.

«Αν επιτευχθεί ο στόχος, θα υπάρξουν για την επόμενη 5ετία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση δύο νέα τμήματα που θα στελεχώνονται από δύο ψυχολόγους, δύο κοινωνικούς λειτουργούς και δύο διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα μπορούν να παρέχουν πληροφόρηση και να καθοδηγούν αναλόγως τους πολίτες της Χίου, αλλά και των Ψαρών και των Οινουσσών, για ζητήματα προνοιακών παροχών και υπηρεσιών. Πρόκειται για δράσεις που είναι αναγκαίες σήμερα, λόγω της δύσκολης κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί πολίτες οι οποίοι πρέπει τουλάχιστον, χωρίς να ταλαιπωρούνται, να ξέρουν τι δικαιούνται να λαμβάνουν", σχολίασε ο Γ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει επίσης ένα ειδικό τμήμα για την ψυχοκοινωνική ενίσχυση των Ρομά.

Τέλος, γνωστοποίησε  τις ενέργειες που γίνονται από το Δήμο προκειμένου μέσω ΕΠΣΑ να εξασφαλιστούν πιστώσεις και για το κοινωνικό παντοπωλείο που θα καλύπτουν ανάγκες υποδομών  (π.χ. προσωπικό, τεχνητά μέσα).

 

Σχετικά Άρθρα