Στάση εργασιών στην Παθολογική Κλινική, λόγω επικαιροποίησης της μελέτης

Η καθαίρεση τμημάτων αποκάλυψε την ανάγκη πρόσθετων εργασιών για την στατική επάρκεια του κτηρίου
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 29/10/2019 - 10:01

Λίγους μήνες μετά την έναρξη εργασιών για την ανακατασκευή της Παθολογικής και Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, οι ανάδοχοι του έργου βρέθηκαν μπροστά σε απρόοπτες καταστάσεις, που επιβάλλουν την επικαιροποίηση της μελέτης.

Η διαδικασία για την επικαιροποίηση, όπως δήλωσε σήμερα στην “Α” ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος,  βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από την αρχική μελετητική ομάδα, με ευθύνη του Νοσοκομείου, ενώ από το δικό της μετερίζι, η Περιφερειακή Ενότητα, ως φορέας εκτέλεσης του έργου, αναμένει τα νέα δεδομένα για να προχωρήσουν οι περαιτέρω διαδικασίες.

Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα παλιό κτήριο, επεσήμανε ο κος Μπουγδάνος, αποκάλυψε στην πορεία των εργασιών, ότι σε κάποια σημεία υπήρχε ανάγκη για πρόσθετες εργασίες, που αφορούν τη στατικότητά του, οι οποίες όμως δεν μπορούσαν να προβλεφθούν στην αρχική μελέτη και η αναγκαιότητά τους φάνηκε όταν άρχισε η καθαίρεση τμημάτων του κτιρίου.

Αυτές οι εργασίες αναμένεται να προστεθούν κατά την επικαιροποίηση της μελέτης, με το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής.

Να θυμίσουμε ότι το έργο είχε προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ, και η εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεσή του, με έκπτωση 56%, είναι η P.&C. Development S.A.  και με χρόνο παράδοσης τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα παρακολουθεί το ζήτημα, με στόχο να παραδοθεί στη χιακή κοινωνία μια σύγχρονη  Παθολογική και η Ψυχιατρική Κλινική, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

 

Η φωτογραφία από επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη, πριν από μερικές εβδομάδες στο έργο.

stasi_ergasion_stin_pathologiki_logo_epikairopoiisis_tis_meletis

Σχετικά Άρθρα