Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Στη...μάχη του δημογραφικού, ΗOPEgenesis και "Ελευθώ"

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 06/02/2019 - 14:34

Πάντα ένας τοκετός είναι μία ευλογημένη στιγμή για τους γονείς, την οικογένεια, το ιατρικό προσωπικό που συμμετέχει, ακόμα και για τον τόπο που πλέον μετράει σημαντικές απώλειες στη δημογραφική του ισορροπία.

Κι αν η Πολιτεία αρκείται στο να συγκεντρώνει τα δημογραφικά στοιχεία που καταδεικνύουν την τρομακτική υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού, κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν πιο εντατικά μέτρα καταπολέμησης του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός η Hope Genesis που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, πρότεινε τη συνεργασία και η Πολυκλινική Ελευθώ πάντα ευαισθητοποιημένη με την υγεία και την ευημερία των συμπολιτών μας, ανταποκρίθηκε.

«Δόθηκε προτεραιότητα στην αναστροφή των ποσοστών γεννήσεων των απομακρυσμένων περιοχών και των απομονωμένων νησιών της Ελλάδας. Στόχος αυτής της συνεργασίας η παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας σε γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα, από την αρχή της κύησης έως τη μέρα του τοκετού τους», ανέφερε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" η Γιούλα Αργυρούδη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της, Πολυκλινικής "ΕΛΕΥΘΩ".

Συγκινημένη από την άφιξη του αγοριού στην οικογένεια, που ήδη έχει άλλα δυο κορίτσια, η μητέρα του νεογνού, Φωτεινή Κάλακα, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το πρόγραμμα Hope Genesis.

«Ήταν μεγάλη υποστήριξη για μένα όλο αυτό που μου προσφέρθηκε από την πολυκλινική ΕΛΕΥΘΩ και το πρόγραμμα», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχει προτείνει την συμμετοχή σε όλη αυτή την διαδικασία και σε άλλες κοπέλες που ζουν στις Οινούσσες.

«Ένιωσα από την πρώτη στιγμή ότι εντάχθηκα σε μια οικογένεια», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Για τη συγκινητική παρουσία στην εξόδιο ακολουθία, τα συλλυπητήρια μηνύματα και τις εκδηλώσεις αγάπης στο βαρύ πένθος για την απώλεια της Μαρίας Τομπάζη
Δευ, 24/02/2020 - 16:53

 

Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι παρέστησαν στην κηδεία της αγαπημένης μας Μαρίας, κατέθεσαν στεφάνια ή έκαναν δωρεές, απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα και συμπαραστάθηκαν στο βαρύ μας πένθος για τον πρόωρο χαμό της, επισφραγίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την εκτίμηση, το σεβασμό και την αγάπη που έτρεφαν για τον άνθρωπό μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε:

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο για την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και τη συγκινητική του ομιλία στη Χίο το νησί που αγάπησε σαν ιδιαίτερη πατρίδα της η Μαρία.

Το Δικηγορικό Σύλλογο Χίου για τη σύνταξη ψηφίσματος και την αποστολή αντιπροσωπείας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ανθίππη Ζαννάρα για τη συμπαράστασή της και τη συγκινητική εκφώνηση του ψηφίσματος στην τελετή της κηδείας της Μαρίας.

Τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Χίου κ. Ευστάθιο Μερκούρη και τους σήμερα υπηρετούντες στη Χίο δικαστές.

Το Σύλλογο Δικαστικών υπαλλήλων Χίου για τη σύνταξη ψηφίσματος και τη συγκινητική παρουσία στην εξόδιο ακολουθία.

 Το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Χίου για τη σύνταξη ψηφίσματος.

Το Δήμαρχο κ. Κάρμαντζη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπουγδάνο.

Τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Την πηγαία, αγνή και ειλικρινή αγάπη, που έτρεφε η Μαρία για τη Χίο, την ανταποδώσατε στο μέγιστο βαθμό με το συγκινητικό τρόπο με τον οποίο την αποχαιρετήσατε.

 

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

 

Στη μνήμη της αγαπημένης μας Μαρίας και ως έκφραση της αγάπης της για το νησί της Χίου προσφέρουμε δωρεά ύψους:

  • 500 € στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Χίου
  • 500 € στην «Κιβωτό του Αιγαίου - Κιβωτό του Κόσμου»

 

Το 40/ήμερο μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 01/03/2020 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

 

Με εκτίμηση,

Η Οικογένειά της