Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Στη...μάχη του δημογραφικού, ΗOPEgenesis και "Ελευθώ"

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 06/02/2019 - 14:34

Πάντα ένας τοκετός είναι μία ευλογημένη στιγμή για τους γονείς, την οικογένεια, το ιατρικό προσωπικό που συμμετέχει, ακόμα και για τον τόπο που πλέον μετράει σημαντικές απώλειες στη δημογραφική του ισορροπία.

Κι αν η Πολιτεία αρκείται στο να συγκεντρώνει τα δημογραφικά στοιχεία που καταδεικνύουν την τρομακτική υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού, κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν πιο εντατικά μέτρα καταπολέμησης του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός η Hope Genesis που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, πρότεινε τη συνεργασία και η Πολυκλινική Ελευθώ πάντα ευαισθητοποιημένη με την υγεία και την ευημερία των συμπολιτών μας, ανταποκρίθηκε.

«Δόθηκε προτεραιότητα στην αναστροφή των ποσοστών γεννήσεων των απομακρυσμένων περιοχών και των απομονωμένων νησιών της Ελλάδας. Στόχος αυτής της συνεργασίας η παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας σε γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα, από την αρχή της κύησης έως τη μέρα του τοκετού τους», ανέφερε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" η Γιούλα Αργυρούδη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της, Πολυκλινικής "ΕΛΕΥΘΩ".

Συγκινημένη από την άφιξη του αγοριού στην οικογένεια, που ήδη έχει άλλα δυο κορίτσια, η μητέρα του νεογνού, Φωτεινή Κάλακα, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το πρόγραμμα Hope Genesis.

«Ήταν μεγάλη υποστήριξη για μένα όλο αυτό που μου προσφέρθηκε από την πολυκλινική ΕΛΕΥΘΩ και το πρόγραμμα», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχει προτείνει την συμμετοχή σε όλη αυτή την διαδικασία και σε άλλες κοπέλες που ζουν στις Οινούσσες.

«Ένιωσα από την πρώτη στιγμή ότι εντάχθηκα σε μια οικογένεια», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/07/2020 - 18:02

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου γνωρίζει ότι από τις 7/7/2020   ημέρα Τρίτη και μέχρι 8/7/2020 ημέρα Τετάρτη  θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός στη Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου, για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, στα πλαίσια του προγράμματος της Δακοκτονίας 2020.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και αν είναι δυνατόν να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα και τα μελίσσιά τους από τις περιοχές ψεκασμού.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα ψεκασμού θα είναι το εξής:

 Τρίτη 7/7/2020 στις περιοχές Μερσινίδι, Ράχτης, Δασκαλόπετρα, Αγ. Μάρκος, Ερυθιανή

 

Τετάρτη 8/7/2020 στις περιοχές Ερυθιανή, Αγ. Μακάριος, Πρ.Ηλίας, Αγ.Ισίδωρος, Κλειδού

 

Επίσης κάνουμε γνωστό ότι από τις 9/7/2020   ημέρα Πέμπτη και μέχρι 11/7/2020 ημέρα Σαββάτο  θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός στη Δημοτική Κοινότητα Χίου, για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, στα πλαίσια του προγράμματος της Δακοκτονίας 2020.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα τους από τις περιοχές ψεκασμού.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα ψεκασμού θα είναι το εξής:

 Πέμπτη 9/7/2020 στις περιοχές Αγ. Ειρήνη, Καρδαμάδα, Κάμπος, Γκιάζου, Φραγκοβούνι.

 

Παρασκευή 10/7/2020 στις περιοχές Βαρβάσι, Ευρετή, Σπηλάδια, Αεροδρόμιο, Καστρομηνά, Γιαλούρικα, Παν. Βοήθεια.

 

Σαββάτο 11/7/2020 στις περιοχές Γρου, Λολόδεντρα, Λατόμι, Αγ. Λουκάς, Λιβάδια, Λέτσαινα, Κοφινάς.