Στην… αετοφωλιά της «Κιβωτού» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 07/09/2021 - 14:56

Με επίσκεψη στην «Κιβωτό του Αιγαίου», στο Αίπος, ξεκίνησε η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στη Χίο.

Ο ίδιος, τα παιδιά της Κιβωτού, η συνοδεία του, παρουσία και του ιδρυτή της Κιβωτού, πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου, έζησαν συγκινητικές στιγμές στην όαση για τα κατατρεγμένα παιδιά που έχει δημιουργηθεί και στο νησί της Χίου, γενέθλιο τόπο του πατέρα Αντωνίου.

Παιδιά και Αρχιεπίσκοπος μοιράστηκαν ιστορίες της ζωής τους αντάλλαξαν δώρα και επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά πως η βοήθεια του Θεού και η θέλησή τους, τους έκαναν ικανούς να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που τους παρουσιάστηκαν.

Ο πατέρας Αντώνιος περιέγραψε τη δομή -που είναι η μοναδική παιδικής προστασίας στο Αιγαίο- και τις ιδιαιτερότητές της, ενώ αναφέρθηκε και στα σημεία σταθμούς μέσα στα 9 χρόνια λειτουργίας της.

Αλλά και ο Διευθυντής της «Κιβωτού», Νίκος Τάγαρης, παρομοίασε τα παιδιά σαν χτυπημένα από τον καιρό και τον άνεμο δέντρα που πρέπει να μεταφυτευτούν και να βλαστήσουν, τονίζοντας ότι το σημαντικό έργο είναι αυτό που δεν φαίνεται.
 

Iδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η μικρή θεατρική παράσταση κατά την οποία τα φιλοξενούμενα παιδιά στην ουσία αφηγήθηκαν τη ζωή τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος επιλέγοντας να καθίσει ανάμεσα στα παιδιά τους μίλησε για την εμπειρία που έζησε ως πρόσφυγας, μόλις 10 χρονών, φεύγοντας με τους γονείς και τα αδέλφια του από την Κωνσταντινούπολη για την Ελλάδα. Και ζήτησε από τα παιδιά να είναι περήφανα γιατί δεν είναι οι φταίχτες της κατάστασής τους, αφού πληρώνουν τις αμαρτίες των μεγάλων.

«Δεν σας λυπόμαστε, σας ντρεπόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος, σημειώνοντας ότι τα πληγωμένα παιδιά είναι αυτοί που γίνονται μεγάλοι και πραγματικοί ηγέτες.

«Βλέπω μια αετοφωλιά, από την οποία θα βγείτε σαν αετόπουλα να κατακτήσετε τον κόσμο», είπε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος.

 

kalosorisma_sti_monadiki_domi_paidikis_prostasias_aigaioy

Σχετικά Άρθρα