Στην Αστυνομία ο "φάκελος" για την πυρκαγιά στην Λέτσαινα

Τετ, 04/03/2020 - 10:45

 

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου βρίσκεται πλέον ο φάκελος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου που αφορά την έρευνα - αυτοψία που διενήργησε η υπηρεσία μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην αποθήκη ειδών ρουχισμού, που διατηρούσαν οι Αλληλέγγυοι Χίου, σε ισόγειο οικίας στην περιοχή της Λέτσαινας.

Θυμίζουμε ότι από την φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς όσα βρίσκονταν στην αποθήκη και υπέστη ζημιές το κτήριο, ενώ υπήρξε κίνδυνος εξάπλωσής της και στον πάνω όροφο, κάτι που τελικά απεφεύχθη, λόγω της έγκαιρης επέμβασης της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Εξαιτίας των καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα στο νησί υπάρχουν υποψίες, που εκφράζονται τόσο από τους Αλληλέγγυους όσο και από την δημοτική παράταξη της Χιακής Συμπολιτείας, ότι η συγκεκριμένη φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. 

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής δεν έχει γίνει γνωστό, οπότε αναμένεται πλέον από την προανάκριση που θα ακολουθήσει από την αστυνομία, να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Σχετικά Άρθρα