Χίος, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου

Στην Μητρόπολη η Ι.Εικόνα της Παναγίας "Αγιογαλούσαινας"

Πέμ, 08/11/2018 - 15:59
φωτο αρχείου

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για την 11η Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Ι.Μητρόπολης Χίου θα μεταφερθεί το πρωί του Σαββάτου στη Χίο η ιερή εικόνα της Παναγίας "Αγιογαλούσαινας" η οποία επί δύο ημέρες θα παραμείνει στο Ναό.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης:

«Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καὶ Οἰνουσσῶν, μὲ τὴν ποιμαντική μέριμνα καὶ καθοδήγηση τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΜΑΡΚΟΥ, κατά τὸν ἐφετινό ἑορτασμό τῆς ἀπελευθερώσεως τῆς Χίου καὶ τὴν ἱερή μνήμη τῶν Πολιούχων ἁγίων μας Μηνᾶ, Βίκτωρος καὶ Βικεντίου, θὰ προσφέρει στὸ εὐσεβή λαό μας τὴν εὐλογημένη εὐκαιρία νὰ προσκυνήσει τὴν ἱερή Εἰκόνα τῆς Παναγίας τῆς «Ἁγιογαλούσαινας».

Ἡ ὑποδοχή τῆς ἱερῆς Εἰκόνας θὰ πραγματοποιηθεῖ τὸ Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, κατά τὶς 11 τὸ πρωί στὸν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, ὅπου θὰ τελεσθεῖ Δέηση, κατὰ τὴν ὁποία θὰ συμμετάσχουν ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρῶν καὶ Οἰνουσσῶν κ. ΜΑΡΚΟΣ καὶ ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

Σᾶς καλοῦμε ὅλους νά ὑποδεχθοῦμε καὶ νὰ προσκυνήσουμε τήν θαυματουργό Εἰκόνα τῆς Παναγίας μας, νά ἀποδώσουμε τήν τιμή καί τόν σεβασμό πού ἁρμόζουν στήν Μητέρα τοῦ Θεοῦ καί προστασία πάντων τῶν Χριστιανῶν.

Ἐπί δύο ἡμέρες, 10 καὶ 11 Νοεμβρίου, ἡ εἰκών τῆς Ἁγιογαλούσαινας, πηγή τῆς συμπαθείας καί τῆς ἀγάπης θά παραμείνει στὸν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου καὶ θὰ ἀναβλύζει ποταμιδόν τά χαριτόβρυτα νάματα, τά ὁποῖα θά ἀναζωογονήσουν τή ζωή μας καί θά δροσίσουν τήν ψυχή μάλιστα κατ΄ αὐτή τήν παράφρονα περίοδο τῶν ποικίλων δεινῶν καί θλίψεων.»

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/12/2018 - 15:53

Καθημερινά και όχι μόνο η 3η Δεκέμβρη είναι Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Α.μεΑ.

Αυτό πρέπει να έχουμε κατά νού αλλιώς θα πέσουμε στην παγίδα των επετειακών εκδηλώσεων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι και οι εκδηλώσεις αυτές χάνουν την αξία τους.

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ περιγράφει την τελευταία στο Μουσείο Μαστίχας, με την συμπατριώτισσα μας, Παγκοσμιονίκη ξιφασκίας σε καρότσι Κέλυ Λουφάκη, με το παρακάτω δελτίο τύπου: 

 

Στο Μουσείο Μαστίχας πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Συναντήθηκαν στους χώρους του παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου και το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Χίου με παιδιά από το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ, τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία και με την πάντα διαθέσιμη και χαμογελαστή Παγκοσμιονίκη Κέλλυ Λουφάκη.

Η Κέλλυ «δίδαξε» ξιφασκία στο αμαξίδιο παίζοντας με τα παιδιά, η Ελισάβετ Ιωσηφίδου του Α.Σ. ΙΩΝΕΣ έπαιξε και δίδαξε «μπότσια» και η εθελόντρια και φίλη του Π.Σ.Α.μεΑ. Ελευθερία Μπινίκου μαζί με τη Σοφία Μιχάλα, έδεσαν τα μάτια των παιδιών  και με το λευκό μπαστούνι, τα οδήγησαν στο χώρο, προκειμένου με εικονικό τρόπο να τα μυήσουν στον κόσμο των ανθρώπων χωρίς όραση.

Οι μαθητές συμμετείχαν εναλλάξ σε όλες τις δράσεις και βέβαια αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι το βιωματικό παιχνίδι βοηθάει να ριζώσει ο «σπόρος» της ενημέρωσης, στην ευαίσθητη παιδική ηλικία, ο οποίος πιστεύουμε ότι θα δώσει καρπούς όταν τα παιδιά αυτά ενηλικιωθούν και θα αποτελέσουν τους αυριανούς πολίτες μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις.

Ευχαριστούμε πολύ τον Όμιλο Πειραιώς για την ευκαιρία που μας δίνει να ενημερώσουμε την κοινωνία, το Δ/ντή του Μουσείου κ. Δημήτρη Γαβαλά για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου της Καλλιμασιάς και του 2ου δημοτικού Σχολείου Χίου, αλλά κυρίως ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που με χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχαν σε όλα τα παιχνίδια.

Ιδιαίτερη εντύπωση και χαρά μας έδωσε η συμμετοχή των μαθητών από το νεοσύστατο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Χίου.

Η 3η Δεκέμβρη κάθε χρόνο δίνει την αφορμή και φέρνει στο προσκήνιο τα Άτομα με Αναπηρία για μία Ημέρα, τα άτομα με αναπηρία και οικογένειές μας, βιώνουν κάθε μέρα και όλο το χρόνο την αναπηρία και τα προβλήματά της, προσπαθώντας να αποδείξουν το αυτονόητο, ότι «η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας» και ότι τα δικαιώματά τους είναι «Ανθρώπινα Δικαιώματα».