Στο Λωβοκομείο η ομάδα μελετητών για την αποτύπωση του χώρου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 28/09/2021 - 13:58

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποτύπωση των εγκαταστάσεων του Λωβοκομείου Χίου, καθώς από χτες βρίσκεται στη Χίο ομάδα 6 μελετητών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πραγματοποιώντας μετρήσεις στο χώρο.

«Πρόθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι η συντήρηση και ανάδειξη του ιστορικού αυτού χώρου, όπως και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης έχει πει και αυτό ξεκινάμε», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, συμπληρώνοντας ότι το επόμενο στάδιο είναι η προκήρυξη διαγωνισμού ιδεών για την αξιοποίηση - χρήση του χώρου.

Στην αποτύπωση των εγκαταστάσεων του Λωβοκομείου αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο θα χρησιμοποιηθούν όλες οι σύγχρονες μέθοδοι, ακόμη και η χρήση drone, ανέφερε ο καθηγητής Γιώργος Πανταζής Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, προσθέτοντας ότι τα σχέδια θα παραδοθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο για να ακολουθήσει εν συνεχεία ο διαγωνισμός ιδεών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια των δηλώσεων του ο κ. Πανταζής εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις εγκαταστάσεις του Λωβοκομείου Χίου υπογραμμίζοντας τις ιδιαιτερότητες, την Αρχιτεκτονική αλλά και την τελειότητα των λεπτομερειών.

 

sto_lovokomeio_omada_meletiton_gia_apotyposi_toy_horoy

Σχετικά Άρθρα