Στο παγκόσμιο χάρτη των προορισμών για ποδηλάτες η Χίος

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 03/12/2021 - 13:41

Με το βραβείο της πόλης φιλική προς τα ποδήλατα τιμήθηκε ο Δήμος Χίου, ο 8ος Δήμος στην Ελλάδα, στον οποίο απενεμήθη το σήμα Bike Friendly Destination (πιστοποίηση που αφορά την προβολή της Χίου ως φιλικού προορισμού για ποδηλάτες) από τη Γενική Διευθύντρια της εταιρείας NATTOUR και ιδρύτρια της Travel Media Applications (ΤΜΑ), κ. Βίκυ Καραντζαβέλου.

Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης παραλαμβάνοντας το βραβείο υπογράμμισε ότι το βραβείο αυτό αναδεικνύει τη Χίο ως ένα τόπο φιλικό προς το περιβάλλον προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή πραγματοποιεί έργα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κ. Καρατζαβέλου ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για τις προσπάθειες που κάνει έτσι ώστε η Χίος να είναι μια φιλική προς τα ποδήλατα πόλη, ενώ πρόσθεσε ότι το βραβείο αυτό θα προσελκύσει επισκέπτες που θα μπορούν με το ποδήλατο να απολαύσουν τις ομορφιές της.

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού Κώστα Βεργίνας, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε η Δημοτική Αρχή  προκειμένου να τιμηθεί με αυτή την πιστοποίηση, εκτιμώντας ότι ανοίγει νέους δρόμους στην προσέλκυση τουριστών.

Από πλευράς φορέων όλοι υπογράμμισαν την τουριστική ευκαιρία που δίνει στη Χίο αυτή η πιστοποίηση, υπογραμμίζοντας ότι το νησί μας μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη των προορισμών για ποδηλάτες.

Στην σημασία που έχει για τα μικρά παιδιά η σωστή εκμάθηση και η τήρηση  του ΚΟΚ, για να κυκλοφορούν με ένα ποδήλατο μέσα στην πόλη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου ποδηλατών Παναγιώτης Σιταράς καλώντας όσους θέλουν να μάθουν για τα ποδήλατα το πρωί της Κυριακής στα Αυγώνυμα σε μια ακόμη ποδηλατική δράση.

 

 

i_hios_ston_pagkosmio_harti_proorismoy_gia_podilates

Σχετικά Άρθρα