Στον Μητροπολίτη και στο Δήμαρχο ο νέος Στρατιωτικός Δ/τής Χίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 17/03/2021 - 09:28

Συνεχίστηκαν χθες οι εθιμοτυπικές επισκέψεις του τέως και του νυν Στρατιωτικών Διευθυντών Χίου στις τοπικές αρχές.

Ακολουθούν σχετικά δελτία Τύπου της Μητρόπολης και του Δήμου Χίου, όπου είχαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ. Μάρκο και το Δήμαρχο Χίου, Στ. Κάρμαντζη, αντίστοιχα:

«Τον απερχόμενο διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Αθανάσιο Σαρδέλη και τον νέο διοικητή Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη δέχθηκε την 16 Μαρτίου 2021 στο γραφείο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Στρατηγό Σαρδέλη για την προσφορά του στα νησιά μας και ευχήθηκε στον νέο διοικητή την βοήθεια του Θεού, ώστε να έχει μία ειρηνική θητεία αλλά, αν απαιτηθεί, νικηφόρο.

Επίσης δεδομένης της κρητικής καταγωγής του νέου Ταξιάρχου, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η ανάληψη των καθηκόντων του συμπίπτει με τον εορτασμό του εν Χίω νεομάρτυρος Μανουήλ του Κρητός και ανεφέρθη στον σημαντικό ρόλο των Κρητών κατά την απελευθέρωση της Χίου το 1912 (Παστρικάκης). Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι θεωρεί συμβολικό τον συνδυασμό του ονόματος Κολοκοτρώνης με τον εορτασμό των 200 ετών απο το 1821.

Ο Χιώτης Ιεράρχης εδωρισε στον νέο Ταξίαρχο μια Καινή Διαθήκη, το λογότυπο της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από το 1821 και την έκδοση της Εκκλησιας της Χίου για τα μνημεία των 8000 χρόνων χιακής ιστορίας (επιμέλεια Αθηνάς Λουτράρη)».

Και από το Δήμο Χίου: 

«Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, αποχαιρέτησε  τον Υποστράτηγο Αθανάσιο Σαρδέλη συγχαίροντάς τον για την προαγωγή του σε Υποστράτηγο, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με το νέο Ταξίαρχο, Στρατιωτικό Διοικητή Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη, ο οποίος θα αναλάβει τη Διοίκηση της 96 ΑΔΤΕ.

Ο Δήμαρχος, αφού εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον απερχόμενο Ταξίαρχο για την άριστη επικοινωνία και συνεργασία, ευχήθηκε στο νέο μία δημιουργική θητεία, δηλώνοντας ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στο αξιολογότατο έργο της 96ΑΔΤΕ και των ενόπλων μας δυνάμεων με κάθε τρόπο και μέσο»!

Σχετικά Άρθρα